SIKK

Meghan Markle így készíti újabban a frizuráját, nincs könnyű dolga

A koronavírus járvány miatt egyre több nő kényszerül otthoni fordászkodásra, és ez bizony alaposan feladja a leckét! Szerencsére a legjobb helyről kapnak tuti tippeket, mutatjuk!
  • Szerző:

A haj bizony karantén alatt is nő, és a festést még csak-csak megoldja magának az ember, a vágással bizony mindenkinek akadnak problémái. Ha nincs segítség, akkor igencsak feladja a leckét, nem csoda, hogy sokan bele se mernek vágni – hiszen igen látványosan el lehet rontani a frizurát. Egy szakértő ehhez adott tanácsokat, méghozzá nem is akárki: George Nothwood, aki az elmúlt két évben Meghan Markle személyes fodrásza volt. Nem lehetetlen, hogy a hercegné is ezeket a módszereket alkalmazza, ha a karantén miatt magának kell megcsinálnia a frizuráját!

Meghan Markle
Fotó: Charles McQuillan / Getty Images

1. A jó frizura titka az alapos előkészület

Fotó: Pixabay

Pontosan úgy kell csinálnod, mintha fodrásznál lennél, javasolja George: egy nagy tükör elé ülj le, ahol jó a megvilágítás. Mosd meg és szárítsd be a hajad úgy, ahogy szoktad, így látni fogod, hol van szükség igazításra.

2. Tanuld meg a helyes ollótechnikát!

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Long layers! #hairbydiegosantana #hairbydiegomarcsant #layeredhaircut #layershaircut #midlengthhair #pointcutting @mabhaircosmetics #lovemab @murilooborba @mghairdesign @mbiaggi

Diego Marcsant (@diegomarcsant) által megosztott bejegyzés,

Soha ne próbáld meg egyetlen egyenes vonalban levágni a hajad, abból csak cakkos, vagy természetellenesen egyenes vonal lesz. Helyette kis tincsenként haladj, és épphogy csípj le egy keveset az ollóval. Ökölszabály, hogy ne húzd ki a kezeddel a tincseket, csak a fésűvel emeld meg őket, ahogy a fodrászod is teszi – ugyanis ha kézzel húzod, a feszülés miatt nem olyan hosszt vágsz le, mint szeretnél. Természetesen utána megtarthatod az ujjaiddal a tincset, miközben vágsz!

3. A frufru igazításához használj fésűt

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stay at home Fringe cut? by @jisu_sunny Stay safe stay beautiful? . .

Melbourne Hairsalon (@jisusalon) által megosztott bejegyzés,

Mielőtt nekifognál a homlokodra lógó tincseket igazítani, tűzd el a hajad többi részét, hogy ne zavarjon. Majd néhányszor a homlokodtól kifelé haladva, alulról fésüld át a frufrudat, és először csak a tincsek végeiből csípj le egy kicsit. Apránként haladj, míg el nem éred a kívánt hosszt.

4. A rövid hajat csak finoman igazítsd

Fotó: Profimedia

A mesterfodrász azt javasolja, hogy tényleg csak ott vágj, ahol feltétlenül szükségesnek látod, és ami nagyon fontos: kövesd azt a vonalat, amit a fodrászod már kialakított. Itt is igaz, hogy csak aprókat vágj belőle először, hogy tudj korrigálni.

5. A töredezett végeket könnyebb eltávolítani

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Here you can see my hair color! Guess where the name ? came from ? Another way to get rid of damaged hair is to take a whole strand and try to cut only the damaged ones. Here are some broken hair ends – you have to cut these so they don’t break off and split! First one is already nearly broken off. On the second one you can see how the scissors ✂️ get caught on the breakage because the hair surface is so uneven! Also, I catch some healthy ends while cutting the second damaged hair because I try to clean a whole strand here ?? #splitends #cut #trim #ends #hair #healthy #hairstory #hairjourney #healthyhair #cuttingends #spliss #cuttingends #gettingrid #satisfyingcuts #satisfyingcutting #satisfying #satisfaction #satisfyingvideos #splisscut #splisstrim #splitendscut #splitend #cutsplitends

Honeyhair (@honeyhardlyknewya) által megosztott bejegyzés,

Miután kifésülted a hajad, hajolj előre, és kis vágásokkal igazítsd ki a hajvégeket: így sokkal lágyabb és természetesebb lesz a frizurád. Soha ne akarj egyben egy egyenes vonalat levágni, mert az eredmény cakkos lesz. Ha nem elég hosszú a hajad, hogy előrefésüld a hátsó tincseket, azokat a biztonság kedvéért inkább hagyd ki. Hiszen abból katasztrófa is lehet, ha nem látod, mit csinálsz…

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?