Létrehozva: 2020.01.15.

Wellness élmény a fürdőszobában: használjuk ki az illóolajok erejét!

Egy hideg téli estén nincs is annál kellemesebb, hogy a számunkra a legjobb illóolajat kiválasztva kényeztetjük testünket és lelkünket egy aromafürdővel.

Mi lenne, ha egy este erejéig egy wellness-szálloda hangulatát varázsolnánk a saját fürdőszobánkba? Mindehhez nem szükséges más, mint néhány csepp illóolajból készült aromafürdő, amellyel testünket és lelkünket is egyaránt kényeztethetjük. Nem mindegy, mely anyagokat és illatokat keverjük össze.

Az illóolajok és az egyéb növények gyógyító hatásait már az ókorban is ismerték: Kleopátra, Egyiptom királynője a legendák szerint magas szinten űzte a szépségápolást, mindebben pedig az illóolajok erejét sem félt bevetni. Miért ne alkalmazhatnánk ezt a tudást mi is a saját fürdőszobánkban? Akár zuhanyzóban, akár kádban is élvezhetjük az aromaterápia jótékony hatásait.

A fürdő elkészítése előtt gondoljuk át, mit szeretnénk elérni: felfrissülnénk vagy éppen ellenkezőleg, nyugalomra vágyunk inkább? Variáljuk eszerint az illóolajokat! Fontos tisztában lennünk azzal a ténnyel, hogy az illóolajok feloldódásához szükségünk van más anyagokra is: adagoljunk hozzájuk egy kevés tejet, tejszínt vagy mézet! Wgy deciliter langyos tejhez vagy 4 evőkanál tejszínhez anyag, avagy 3-4 evőkanál mézhez 10-15 csepp illóolajat adjunk, és már el is készültünk a saját wellness programunkkal.

Az aromaterápiás fürdést maximum három hetente ismételjük! Aromazuhany Fürdőkád nélkül is élvezhetjük az aromaterápia jótékony hatásait: erre megoldás az úgynevezett aromazuhany. Mindehhez szükségünk van egy fürdőkesztyűre vagy egy fürdőszivacsra, amelyre rátehetjük a kikevert illóolajos kombinációt, majd ezek segítségével vigyük fel a bőrünkre!

Melyik illóolaj mire jó?

Nyugtató: narancs, levendula, rózsafa, fahéj, citromolaj vagy kamillaolaj. Frissítő: inkább erőteljesebb illatokat válasszunk, ilyenek például a fenyő, menta, citrom, vagy a rozmaring illata. Izomlazításra, sportolóknak: rozmaring, édeskömény, narancs, vagy a levendula. Megfázásra, megelőzésre: eukaliptusz, fenyő, zsálya és a kakukkfű.

Az aromaterápiás fürdőnket fokozhatjuk néhány szirommal is. Ezeket praktikusabb, ha gézzacskóba helyezve tesszük és áztatjuk a vízbe, ugyanis a bőrünkről nehezen szedhetőek le. Előzzük meg a baleseteket!Az illóolajos fürdőzés után a kád alja csúszós lehet, erre fokozottan figyeljünk oda! Ha végeztünk, egy kevés szódabikarbónával elkevert vízzel mossuk át a kád alját, ez az egyveleg ugyanis kiválóan oldja az olajat. Készítsünk fürdőgolyót!Néhány egyszerű hozzávalóból, illóolajokból és szárított növényekből mi magunk is készíthetünk otthon fürdőgolyót. Ha gyerekeknek szánjuk, tehetünk a golyók közepébe egy apró meglepetést.Először keverjük össze a száraz összetevőket: 100 gramm szódabikarbónát, 50 gramm citromsavat és 25 gramm étkezési keményítőt. Egy másik tálba jöhetnek a folyékony hozzávalók: 40 gramm kókuszzsír (vagy más olaj is lehet, például jojoba, mandula) és 10-20 csepp tetszőlegesen kiválasztott illóolaj. A száraz alkotóelemeket mixeljük össze a folyékonyakkal. Öntsük formába, vagy gyúrjunk belőlük apró golyókat. Várjunk egy napot, amíg megszilárdul, majd tehetjük is a fürdővízbe, vagy csomagolhatjuk ajándéknak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Pókokat talált a Marson az Európai Űrügynökség

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

magyarnemzet.hu

Végleg bezárulhat a válogatott kapuja a Puskás Akadémia tehetsége előtt

ripost.hu

Szívbemarkoló, ezt ígérte a rákbeteg Katalinnak Vilmos herceg

magyarnemzet.hu

Ritkán látható dühkitörés borzolta a kedélyeket a sznúker-vb-n + videó

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

OTTHONKA

Mutatjuk, miért érdemes lakást venni a körúton

OTTHONKA

Ultrahanggal a vakondok ellen? Ez tényleg működik!

OTTHONKA

Így választhatsz jó zöldségpalántákat