RETRO RÁDIÓ

Tudtad, hogy eddig rosszul fagyasztottad a darált húst? Íme, egy új trükk!

Tudtad, hogy eddig rosszul fagyasztottad a darált húst? Íme, egy új trükk!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 04. 16. 14:45

Megvetted a hentesnél a darált húst, és a zacskóval együtt a mélyhûtõbe tetted? Késõbb, amikor gyorsan szerettél volna vacsorát készíteni, bosszankodtál, hogy nem olvad gyorsan fel? Ezt nézd!

A boltból vásárolt, vagy otthon ledarált húst tedd át inkább  újrazárható műanyag tasakba, majd egy sodrófával lapítsd el a képen látható módon. Így sokkal kisebb helyet foglal majd a fagyasztóban, ráadásul hamarabb felolvad.

Ha ezzel megvagy, akkor egy pálca segítségével oszd fel a húst 6-12 darab téglalapra, és úgy tedd be a mélyhűtőbe.

Ha később kiveszed a megfagyott húskockákat, csak törj le belőlük egyet, és máris készülhet az ebéd vagy a vacsora.

TIPP: A húst akár előre megfűszerezve is lefagyaszthatod!

FONTOS! A darált húst maximum 3-5 hónapig szabad csak a mélyhűtőben tartani, mert utána mert nem biztonságos a fogyasztása. Felengedés után maximum 24 órával fel kell dolgozni az ételt.

Ne mikrózd a fagyasztott húst, mert nem tesz jót az étel végső ízének.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.