OTTHONKA

Tombolnak az esős időben a gyomok, ezzel az egyszerű trükkel könnyen kiirthatod

Hatalmasra nő pár nap alatt a gaz, ha bőséges az égi áldás. Szerencsére van hathatós segítség, ami teljesen vegyszermentes és környezetbarát...
címkék:
  • Szerző: Ripost

Mindenki, akinek van kiskertje, örült a napokban ránk zúduló esőnek – igen ám, de a gyomok is szépen megeredtek tőle. Különösen a térkő repedéseiben bosszantók a feltörekvő gazok, mert onnan se kitépni, se kikapálni nem lehet. Ha nem szeretnél vegyszereket használni, próbáld ki az ecetet. Meg fogsz döbbenni a hatáson!

Az ecet savassága ugyanis komoly méreg a növények számára. Ha e mellett a gyomirtás mellett döntesz, oda kell figyelned, hogy a hasznos növényeid nem kapjanak a permetből, mert az ecet mindent kipusztít. A gyomok néhány százaléka a kezelés után is újra kikel, de a többség két héten belül elpusztul. Leghatékonyabb akkor, amikor még fiatalok a gyomok, de később is kiirtja őket.

Tölts meg egy szórófejjel ellátott palackot az ecettel, és permetezd közvetlenül a kiirtani szánt növényre: leveleire, hajtására, törzsére, virágaira és a szárára. Ha totális irtást akarsz, akkor a növények tövére is önthetsz.

A permet hatékonyságát azzal tudod szabályozni, hogy milyen erősségű ecetet használsz. Legjobb a húsz százalékos ecet, mert az a leghatékonyabb az agresszívabb, erőteljesebb gyomok ellen. A kisebb gyomok ellen bőven elég az 5-10 százalékos ecet is. Egyszerűen permetezd le a gyomnövényeket a tömény oldattal, és várj az eredményre. Arra figyelj, hogy szembe ne kerüljön a permet.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?