RETRO RÁDIÓ

Õrület, mit talált ki a magyar háziasszony: magát forgatja a rántott sajt

Õrület, mit talált ki a magyar háziasszony: magát forgatja a rántott sajt
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2018. 12. 05. 14:00

Gyors, egyszerû és pillanatok alatt kész ez a szuper ötletes rántott sajt! Nemcsak finom, de a legjobb választás rohanós napokra. Kezdõ háziasszonyok, figyelem, ezt tényleg lehetetlen elrontani!

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a rántott sajtot, de valljuk be, hogy gyakran azért nem állunk neki a készítésének, mert nagyon könnyű elrontani: könnyen kifolyik a bundából az átforrósodott sajt. Most egy magyar háziasszony olyan ötletet mutatott rántottsajt-ügyben, amit mindenki imádni fog! Nemcsak isteni finom, de elkészíteni is könnyű, ráadásul a sütése igazi látványosság, mivel a sajtgolyó magától forog a forró olajban!

Rántott sajtgolyó

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg reszelt trappista, vagy fele-fele füstölt és trappista
  • 1-1,5 kanál liszt
  • 1 tojás
  • pici só
  • zsemlemorzsa
  • olaj vagy zsír a kisütéshez
  • Így készítsd el:

    1. Az összes hozzávalót - a zsemlemorzsát kivéve - gyúrd egységes masszává.

    2. Készíts belőle nagyobb diónyi golyókat, majd hempergesd meg a zsemlemorzsában.

    3. Forró olajban vagy zsírban süsd aranybarnára!

    A látvány, amit sütésközben produkál, önmagáért beszél! Ahogy alulról átforrósodnak a sajtgolyók, a hőmérséklet különbség miatt forgó mozgást vesznek fel. Így kézzel már nem igazítani, teljes felületükön mindenhol egyenletesen megsülnek.

    De ami a lényeg: az így elkészített sajtgolyónál még biztos nem ettél finomabbat! 

    Forrás: Facebook/ VALI hagyományos konyhája

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.