OTTHONKA

Rondán leégett a lábosod? Ez az egy trükk biztos, hogy segít

Sok jó ötlet kering a neten, hogyan lehet megszabadulni a leégett ételtől, ami a lábosra tapadt. Majd az ötlet, ötlet marad és feledésbe merül. Ezt a tippet viszont ne hagyd ki! Egy próbát megér, nem bánod meg!

Áztattad eleget a lábost, dörzsölted erővel? Bosszankodtál mennyire nehezen jön le, mégsem lett tökéletes? Nos, tudjuk, mennyire hálátlan feladat a mosogatás, különösen, ha leégett az étel. Ráadásul a súrolástól előfordulhat, hogy megkarcolod a lábos alját. Ki szereti ezt a macerás folyamatot?

Most viszont mutatunk egy ötletet, ami valóban nagy segítségedre lehet, ha bekövetkezik a tragédia, és odaég a vacsora.

Kapd elő a szódabikarbónát! Szórd be vele a lábos alját, majd másfél ujjnyi vízzel öntsd fel. Tedd fel melegedni, és amikor elkezd gyöngyözni a teteje, szedd le a gázról és hagyd állni. 15 perc múlva óvatosan fakanállal nyúlj az odaégett étel alá. Ha minden rendben történik, akkor a kosz feloldódik, a letapadt maradékok könnyen lejönnek. Ezután hagyd még egy kicsit ázni a lábost, így a végére már a kezeddel is szépen fel tudod szedni a maradék égett ételt. Végül jöhet a szokásos mosogatás . Ragyogni fog a lábosod!

Ne felejts el gumikesztyűt húzni!

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?