RETRO RÁDIÓ

Így melegítsd újra a rántott húst, nem szárad ki

Rántott hús
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 10. 16. 11:20

Íme a megoldás, hogyan lesz a másnapos hús is ismét ízletes. Ezt az egyszerű trükköt érdemes kipróbálnod.

Nem vagy egyedül, ha az egyik kedvenced a rántott hús. Sok családban ez az állandó vasárnapi ebéd is. De mi történik akkor, ha hétfőn szeretnéd megenni a hűtőből kivett kedvencedet? Hogyan lesz másnap friss és ízletes a rántott hús? Mutatjuk a trükköket, hogy ismét ropogós legyen ez a fantasztikus étel.

Rántott hús
Fotó: pixabay.com

1. Sütőben

Vedd elő a hűtőszekrényből, tedd alufóliába a húsokat. A sütőt melegítsd elő 200 C fokra. Grill fokozaton a fűtőszálakhoz közel téve, oldalanként 5-5 percen keresztül melegítsd meg. Ismét olyan lesz, mintha most készítetted volna frissen.

2. Rántott hús mikróban

Roppant egyszerű a megoldás. Vedd ki a hűtőböl a húst, egy kevéske vízet fröcskölj rá, és mehet is a mikróba másfél percre. Miután felfrissült, tálalhatod az ebédhez. Köretnek krumplit, rizst, salátát is tehetsz mellé. Ez már a te döntésed.

Te tudtad?

A bundázott sült már a középkori spanyol szakácskönyvekben is szerepelt chuleta andaluza elnevezéssel. A húst lisztben, felvert tojáslében és kenyérmorzsába megforgatták és aranyszínűre sütötték. A hús „aranyozása” hosszú ideig volt divatban a bizánci utvarban, ahol valódi aranyporral vonták be a hússzeleteket. Andalúziából vették át a panírozást az itáliai fényűző udvarok. 1476-ban Benedetto Salutati firenzei bankár aranyporba forgatott mandulás kalácsot szolgáltatott fel azon a lakomán, melyet a nápolyi király tiszteletére adott. Így került a panírozás szokása Milánóba is onnan pedig a bécsi udvarba.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.