OTTHONKA

Összement a mosásban a pulcsi ez az 5 trükk segít

Elszúrtuk a mosást, vagy véletlenül a szárítógépbe tettük, és összement a kedvenc pulcsink? Nem kell kidobni azonnal – még van remény, hogy ismét a régi legyen. Megmutatjuk a módszert!
címkék:
  • Szerző:

A túl meleg mosás és a szárítógép nem használ a puha pulóvereknek, összemennek és szúrósak lesznek tőle. De szerencsére még van remény. A gyógymód ráadásul nem is túl bonyolult.

christmas, people and holidays concept – happy young woman wearing jumper with reindeer pattern and biting gingerbread party accessory at ugly sweater party
Fotó: 123RF

  1. Töltsük meg a mosdókagylót langyos vízzel, és adjunk hozzá egy evőkanál (durván összement pulóver esetében valamivel több) hajkondicionálót vagy babasampont.
  2. Tegyük bele a vízbe a pulcsit, és áztassuk körülbelül fél óráig.
  3. Engedjük le a vizet a mosdókagylóból, és nyomkodjuk ki egy kicsit a pulóvert is. Ne öblítsük ki, és ne csavarjuk, inkább kicsit nyomjuk a mosdókagyló falához, így épp elég víz jön ki belőle.
  4. Tegyünk egy vastag törölközőt egy vízszintes felületre, például a padlóra vagy az asztalra, és fektessük rá a pulóvert. Ezután tekerjük fel a törölközőt, mint a palacsintát, hogy felszívja a felesleges vizet.
  5. Amíg a pulóver még nedves, finoman nyújtsuk ki az eredeti formájára. Hagyjuk fektetve, a levegőn megszáradni. Ha nagyon rossz állapotban van, félóránként nyújtogassuk egy kicsit. A hajbalzsam meglágyítja a szövetszálakat, így azok elég rugalmasak lesznek ahhoz, hogy visszanyerjék a korábbi alakjukat. De legközelebb azért inkább kézzel mossuk a kedvenc ruhánkat!

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?