OTTHONKA

Önts ecetet a szőnyegre - a hatás lenyűgöző lesz!

Szuper trükköt mutatunk, ami rengeteget fog segíteni a mindennapjaidban.
  • Szerző: Ripost

Ha szeretnéd a háztartási munkákat, a takarítást és a mindennapokat megkönnyíteni, akkor fogj egy üveg ecetet, és vesd be a legmeglepőbb helyeken! Nézd csak, mennyi mindenre használható egy a filléres csodaszer!

1. Szőnyeg

Megfakult a szőnyeged, szeretnéd, ha újra kissé frissebb és látványosabb lenne a hatása? Akkor önts 1 pohár ecetet 3 liter vízhez, márts bele egy erős sörtéjű partvist, és ezzel dörgöld át alaposan a szőnyeget. Még csak átöblítened sem kell utána. Nem csak a fakóságot űzi el a módszer, de remekül szagtalanít is, ráadásul segít megakadályozni, hogy a szőnyeg alatt penészfoltok jelenjenek meg idővel.

2. Fabútorok

Ha szeretnéd, hogy fából készült bútoraid, asztalod újra ragyogóvá váljon, adj fél liter vízhez 4 evőkanál ecetet és 2 evőkanál olívaolajat. Kend át ezzel a keverékkel a felületet, hagyd néhány percig kicsit ázni, majd puha, tiszta ronggyal töröld szárazra.

Nincs még vége az ötleteknek! LAPOZZ!


3. Odaégett étel

Ha megégett a hús, odaégett az étel, és erős füstszag kezd terjengeni a lakásban, akkor helyezz a helyiségbe 1 tál ecetet. Elűzi a kellemetlen füstszag maradékát - persze azután, hogy már alaposan ki is szellőztettél.

4. Fürdőkád

Szükségtelen vegyszereket használni ahhoz, hogy tiszta maradjon a kád. A szappanlerakódásnak, a piszoknak, a vízkőnek is búcsút inthetsz, ha ecetet öntesz a kádba, és azzal törlöd át. Szép, ragyogó és tiszta felület lesz az eredmény.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?