OTTHONKA

Meglepő, de ezeket a ruhákat soha nem szabadna mosógépben mosni

Annyira egyszerû, hogy csak bedobod a mosógépbe a ruhákat és a végén kiteregetsz. De most állj meg egy pillanatra! Vannak dolgok, amiket meg se próbálj így kimosni! Sem a gépnek sem a ruháknak nem tesz jót. Íme a lista, érdemes szem előtt tartani!
címkék:

Te is beteszed a mosógépbe, ha bármi otthon piszkos lett? Persze ez a legjobb megoldás az esetek nagy többségében. Mégis vannak olyan ruhák, otthon használatos tárgyak, melyeket egyáltalán nem szabad a gépbe rakni! Ne kísérletezz, hidd el nem érdemes. Árthatsz vele. Mutatjuk, mik azok, amiket semmiképpen sem tegyél be a mosógépbe!

1. Háziállatok kedvenc plédjét

Érdemes teljesen külön esetleg kézzel mosni, vagy esetenként tisztítóba vinni, azt a plédet, ahová a kutya szívesen felmászik. De vedd azt is fontolóra, hogy bármi ,ami a lakásban csupa állatszőr lett, annak nincs helye a mosógépedben! Alternatív megoldásra lesz szükséged. Mosás előtt kézi görgővel tisztítsd le, utána döntsd el, hogy mehet-e a gépbe! Apróbb anyagokat mindenképpen moss ki kézzel!

2. Melltartók

Gondolj csak bele, hányszor jött már ki a merevítője a melltartódnak, amikor a mosógépbe raktad. Ennek nem a csak az a veszélye, hogy a melltartó tönkremegy, hanem az is, hogy más ruhákban kárt tehetsz. Nem is beszélve arról, hogy a melltartó anyaga is bolyhosodhat. Így  javasolt inkább külön kézzel kimosni őket. Mosd a melltartókat hideg vízben, kevés lágy mosószerben, majd alaposan öblítsd ki, és csavard ki. Ez a legjobb módja, hogy megőrizd a minőségüket.

3. Minden olyan anyag, ruha, ami olaj vagy zsírfoltos

Ne moss olajfoltos nadrágot a mosógépben! Nem biztos, hogy jót tesz neki, vagy a szárítógépnek. Inkább áztasd be forró vízbe. Biztonságosabb, ha kézzel mosod ki őket!

4. Csipkés vagy hímzett ruhákat

Csodálatos csipkéket, és hímzéseket kár lenne hagyni, hogy tönkremenjenek. De ez így van a pólókra vasalt mintákkal, feliratokkal is. Gondolj bele mi történhet ha egy csipke egy másik ruha gombjával összeakad! Mindenképpen finom mosásra lesz szükség! Mosd ki külön kézzel, de bizonyos ruhákat vigyél tisztítóba, ha a címkéjén ez van feltüntetve.

5. Nagy takarókat

Ne erőltesd bele a szőnyeget, és nagyobb takarókat a gépbe. Teljesen felesleges! A nagy méretű cuccok sem lesznek tiszták, de a mosógép is tönkremehet!

6. Gyapjú, bársony, kasmír

Ezeket az anyagokat, eszedbe se jusson mosógépbe tenni. Nem csak a méretüket változtathatják meg, de szinte biztosan elvesztik fényüket, minőségüket. Kézi mosás javasolt, és nagyon fontos a helyes szárításuk is. Törölközőn, kiterítve érdemes megtenned! Így tudod a legtovább megőrizni szépségüket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?