OTTHONKA

Még most sem késő, így kell megtisztítani az otthoni klímát

Forró nyár vár ránk idén, nagy szükség lesz a klímára. Ne felejtsd el kitisztítani! Mutatjuk a legegyszerűbb módját.

Hamarosan nagy szükség lesz a klímára, ne felejtsd el kitisztítani! Idén várhatóan hihetetlen forróság lesz, így ne hagyd ki ezt a lépést. Miután a lakás levegője ezen a készüléken halad keresztül, így nagyon fontos, hogy tiszta legyen. A páragazdag közegben jól tenyésznek a kórokozók, kerüld el a légúti fertőzések kialakulását. Nem is beszélve arról, hogy a készülék is eltömődhet. Csak egy pár perces művelet az egész! A klímatisztítás otthon, nem egy nagy ördöngősség, így kezdj hozzá!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem minden split klíma inverteres

Klíma
Fotó: Pixabay.com

  1. Első lépés, hogy áramtalanítsd a készüléket. Hajtsd fel a fedőlapot, ott találod a kivehető szűrőket. Ügyelj a lamellákra, és húzd ki óvatosan a szűrőket a klíma berendezésből. Ezután meleg, de nem forró, enyhén szappanos vízzel tisztítsd meg. Hagyd őket teljesen megszáradni
  2. Száradás ideje alatt, egy létrán állva, porszívóval, szintén nagyon óvatosan szippantsd ki a port, ügyelve fém lamellákra. Gyorsan megszabadulhatsz a portól. Ha van gőztisztítód, akkor még a rések között is ki tudod mosni. Ha gőzzel is dolgoztál, akkor mindenképpen várj pár percet, hogy a berendezés megszáradjon.
  3. Szaküzletben vásárolt kifejezetten klímatisztító spray segítségével fújd be alaposan az egész berendezést. Néhány perccel később, visszahelyezheted a megszáradt szűrőket, és csukd le a klíma fedelét.
  4. Kapcsold be a készüléket és folyamatos hűtési fokozatban járasd meg pár percig. Közben szellőztesd a szobát. Ezalatt az összes maradék klímatisztítószer elpárolog.

Az egész folyamat nem túl bonyolult, és nem igényel sok időt sem. Egész nyáron tiszta, friss levegőt fog számodra biztosítani a készüléked. Mindenképpen fontos, hogy még használat előtt a klímád tiszta legyen!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?