OTTHONKA

Káposztát főzöl, így nem lesz tőle büdös az egész lakás

Nagy szezonja van a káposztás ételeknek. Isteni finomak, Viszont, ha káposztát főzöl, a szaga beteríti az egész lakást. Mit tegyél, hogy ezt elkerüld?

Imádod a káposztát, de a szagát nem? Így készítsd el ezt a finomságot, hogy ne legyen kellemetlen szag a konyhában és még könnyen emészthető is legyen az étel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Káposztát főzöl, így nem lesz tőle büdös az egész lakás

Káposztát főzni könnyűnek tűnik, de ismerni kell néhány trükköt hozzá Fotó: pixabay.com

Blansírozás

A főzés során keletkező kénes szag ellen, mielőbb tovább dolgoznál vele, blansírozd előzör a zöldséget, azaz 5-7 percig főzd, utána öntsd le hideg vízzel a káposztát.

Hívd segítségül az ecetet!

Főzéskor a lábas és a fedő közé feszíts ki egy ecettel átitatott kendőt, ez segít megkötni a szagokat.

Válaszd a sütést

Ha zárt térben készíted, készülék megakadályozza a kénes szag terjedését, ráaádsul sokkal lágyabb ízeket eredményez.

Mit tegyél a könnyebb emésztésért? Ne terheld meg a gyomrod, ezt úgy tudod megtenni, ha egész vagy őrölt köménnyel ízesíted a fogást. Ha salátát készítesz, vágd apróra, szórd meg sóval, hagyd 30 percig állni, majd öntsd le róla a vizet, hiszen a puffadást okozó anyagok nagy része ebben gyűlnek össze.

 

Az ázsiai fogásokban nem véletlenül találkozunk oly sokszor a káposztával: ez az egyik C- és E-vitaminban kivételesen gazdag zöldségféle, ráadásul kalcium és vastartalma is jelentős.

A japánok rafinált módon a palacsintatésztába reszelik a káposztát, nyersen vagy dinsztelve. Így a palacsinta tésztájában a liszt nagy részét káposzta váltja ki, ezzel pedig lényegesen lecsökken a szénhidráttartalma.

A káposztapalacsinta kiváló előétel vagy köret lehet, de ha csak nasizásra vágysz, akkor is bátran fogyaszthatod! Íze a káposztás rétesre hasonlít, sóval, borssal szuper finom!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?