tóth gabi
Minden nap használod, hogy tiszták legyenek az edények, de talán arra nem is gondolsz, hogy a szivacsban is rengeteg baktérium tanyázik.
A mosogató szivacs gyakran ázik meleg vízben, mindenféle ételmaradékot mosol le vele a tányérokról, evőeszközökről és egyéb konyha eszközökről, kezdve a nyers alapanyagoktól egészen a megmaradt kész ételig.
Nem is gondolnád,
de a konyhai szivacs az egyik legmocskosabb tárgy a lakásodban, több mint tízmillió baktérium is lehet benne,
mégis nyugodsz szívvel teszed a mosogató mellé minden nap, és újrahasználod másnap. A legújabb kutatás szerint annyira nem higiénikus, hogy hetente kellene cserélni, és minden mosogatás után alaposan kiöblíteni.
Ha nem szeretnél minden héten újat venni, akkor eltolhatod a határidőt két héttel, de ennél tovább már nem ajánlatos egyetlen szivacsot sem használni. Ha a hosszabb táv mellett döntesz, akkor hét nap után áztasd be egy éjszakára fehérítő oldatba, ami megöli a baktériumokat, reggel forrázd le, majd hagyd teljesen megszáradni.