OTTHONKA

Itt a trükk, így vághatod egészen vékonyra a friss kenyeret

Nem tudod szépen felszeletelni a friss, puha kenyeret? Ez az évszázados trükk segíteni fog. Más háztartási munkákban is érdemes felidézni a régi fogásokat.
  • Szerző: Ripost

Így szeleteld vékonyra a kenyeret

A puha kenyeret forró késsel szeletelheted egészen vékonyra. A kést mosd meg alaposan forró vízzel, gyorsan töröld szárazra, és már vághatod is a kenyeret.

Így mosd tisztára az üveget

Ha túl szűk az üveg szája, és nem fér bele az üvegmosó kefe, szórj bele egy kis homokot, töltsd fel vízzel, és rázd össze alaposan. A homokszemcsék ledörzsölik az üvegről a szennyeződést.

 

Így kerüld el, hogy a színes ruhák eresszék a színüket

A színes ruhákat mosás előtt áztasd be sós vízbe. 4 liter vízhez 2 marék sót adj, és ebben az oldatban áztasd a ruhákat néhány óráig, vagy akár egy teljes napig.

 

Így tartsd frissen a vágott virágot

A kicsit már megfonnyadt vágott virágot is felélesztheted, ha forró vízbe teszed, és ott hagyod, amíg a víz ki nem hűl. A szárát kicsit vágd vissza, majd tedd át egy vázányi hideg vízbe.

Így előzd meg, hogy a kedvenc vázád összetörjön

Ha épp nincs semmi a vázában, félig töltsd meg homokkal. Így nehezebb lesz felborítani.

 

Így borogasd a kificamodott bokát

Tekerd be a kificamodott végtagot egy nedves fáslival, de ne tekerd rá az egészet. A szabadon levő végét tedd egy vízzel teli pohárba vagy kancsóba, a felpolcolt végtag közelében. Így mindig nedves marad majd.

 

Így főzd meg a repedt tojást

Ha épp a főzés előtti percekben repedt meg a kezedben a tojás, tegyél egy kevés ecetet a főzővízbe. Így nem fog kifolyni a tartalma főzés közben.

Így szedd ki a szálkát a kezedből

Tölts meg egy kisebb üvegcsét majdnem teljesen forró vízzel, és nyomd a szájára a szálka körüli területet. A keletkező vákuum segít fájdalommentesen eltávolítani a szálkát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?