tóth gabi
Pofonegyszerû fûszeres paradicsommártás gyors vacsorákhoz. Érdemes elkészíteni, sokáig eláll a kamra polcán és isteni finom!
Az olaszos ételek lelkét a paradicsom és a friss zöldfűszerek kombinációja adja, amit valljuk be, mi magyarok is rajongásig szeretünk. A két legnagyobb kedvenc a pizza és a spagetti, melyekhez ízletes szószokkal tudunk legegyszerűbben feldobni. Csakhogy a boltokban kapható változatok csábítóak ugyan, de eléggé drágák és sosem olyan finomak, mint amit otthon magunk készítünk el. Kedvenc háziasszonyunk, Boros Vali évek óta készít isteni spagettiszószt, amit mindenféle tésztás ételhez használ. Teszteltük a mártást, egyszerűen zseniális!
Boros Vali, a legszuperebb magyar háziasszony ezt vallja: „Amikor spagettit szeretnénk enni, vajon lepirítok pirítani egy kis darált húst vagy gombát, esetleg apró húsgombócokat, a szósszal nyakon öntöm, összeforralom és mehet a frissen főtt tésztára. Pillanatok alatt kész a finom vacsora!”
HOZZÁVALÓK
ÍGY KÉSZÜL A SZÓSZ
1. A hagymát lepirítjuk az olajon, rádobjuk a felvágott paradicsomot és paprikát, illetve hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, hagyjuk az egészet összefőni.
2. A paradicsomos péphez hozzátesszük a zöld fűszereket, és még maximum 10 percig főzzük az alapot.
3. Passzírozzuk át a szószt és tegyük vissza újra főni. Ha szükséges, mehet hozzá még cukor, ez általában paradicsom függő. Addig kell főzni, míg egy viszonylag sűrű szószt kapunk.
4. Amikor megfelelő a szósz állaga, sterilizált üvegekbe merjük. Az üvegeket gondosan lezárjuk majd fejre állítva dunsztba tesszük. Másnap mehetnek a polcra.
Ebből az adagból 5 közepes üveg szósz lesz.