OTTHONKA

Így használd a majonézt a takarításhoz és szépségápoláshoz

Hihetetlen, hogy ezt az egyszerû konyhai alapanyagot, mennyi mindenre használhatod. Segíthet a folteltávolításban, de még a szépségápolásban is.

1. Fejtetűk ellen

Ha nem szeretnéd vegyszerekkel felvenni a harcot a tetűk ellen, este kend be a hajadat majonézzel, jól masszírozd be, majd takard le egy zuhanysapkával. Reggel mosd meg a hajad, és egy sűrű fésűvel távolítsd el az elpusztult tetűket. 7-10 nap után, szükség szerint ismételd az eljárást.

2. Fabútorok javítása

Kenj majonézt az apró repedésekbe, majd töröld le a maradékot. Hagyd rajta néhány napig. A majonézben lévő olaj és fehérje kiválik a kenőcsből, és feltölti a repedéseket, majdnem láthatatlanná téve azokat.

3. Ragacsos címkék eltávolítása

Tükörre, üvegre, újonnan vásárolt edényekre, dobozokra stb. ragasztott címkék után a ragasztóanyagot nem könnyű eltávolítani.  Ne vásárolj drága oldószereket, inkább dörgölj rá egy kis majonézt, hagyd rajta pár percig, majd törüld le vizes ronggyal.

4. Kondicionáló helyett

Hajmosás után masszírozd bele a hajadba, és fedd le zuhanysapkával. Hagyd rajta kis ideig, majd mosd le. Puhává és ragyogóan fényessé teszi a hajadat.

5. Leégett bőrre

Túlzásba vitted a napozást? A fájó, leégett bőrfelületeket ápold le majonézzel. Hűti és megnyugtatja a bőrödet.

6. Bőrpakolás

Bőrradírozással távolítsd el az elhalt hámsejteket, majd kend be az arcodat majonézzel. Hagyd rajta 20 percig, majd törüld le, és öblítsd le tiszta vízzel. Bőröd finom és puha tapintású lesz.

 

 

7. Körömápolás

Töredezett, repedt a körmöd? Olcsó és egyszerű megoldás, ha majonézzel bekened, és 5 perc múlva meleg vízzel lemosod. Ápolja, és feltölti tápanyagokkal az igénybe vett körmöket.

8. Eltünteti a ceruzanyomokat

Gyerekeid összefirkálták a fapadlót? Kend be a nyomokat egy kis majonézzel, hagyd rajta egy kis ideig, majd nedves ruhával törüld tisztára.

9. Növények leveleire

Fénytelenek a növényeid? Egy konyhai papírtörlő segítségével egy pöttynyi majonézzel töröld fényesre a leveleket. Így járnak el a profi virágosok is.

10. Szélvédőtisztítás

A szélvédőre tapadt olajos por eltávolítására kend be az üveget majonézzel, majd törülgesd le szappanos vízzel. Végül öblítsd le tiszta vízzel, és törüld szárazra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?