OTTHONKA

Így gondozd a ciklámened, hogy sokáig gyönyörű maradjon

Az egyik legelterjedtebb, legkedveltebb télen nyíló szobanövényünk a ciklámen. Megfelelő gondozással, akár hónapig virágzik. Színpompás virágaival, tarka leveleivel otthonossá teszi a lakást.
  • Szerző: Ripost

Csodálatos színekben pompázó virágai a fiatalabb és az idősebb korosztály körében egyaránt népszerűek. Megfelelő gondozással akár hónapig gyönyörű lehet. Színpompás virágaival, tarka leveleivel otthonossá teszi a lakást, szinte tavaszi hangulatot teremt az egyhangú, sötétebb napokon.

A ciklámen azon túl, hogy neki is párás levegőre van szüksége, természetes módon növeli a helyiség páratartalmát és ezzel jótékonyan hat közérzetünkre.


A világos, de napsütéstől védett helyet kedveli. Északi ablakokban jól érzi magát, mert ott nem süti a nap és hűvösebb a levegő is. A földjét mindig tartsuk nedvesen, de a gumóját közvetlenül ne érje víz. A párás levegőt kedveli, ezért az orchideához hasonlóan a cikláment is érdemes kavicságyon tartani.   

Elvirágzás után hagyjuk pihenni.

Ne öntözzük, hogy a gumó teljesen lekopaszodjon és nyugalmi állapotba kerüljön. Júniusban aztán ültessük át enyhén savanyú földkeverékbe és kezdjük el a rendszeres öntözést. A gondos ápolásnak hónapok múlva ismét gazdag virágzás lesz a jutalma.
 

És ezeket olvastad már?