RETRO RÁDIÓ

Eszméletlen konyhatrükk: Soha többé nem ragad le serpenyődben az étel

Eszméletlen konyhatrükk: Soha többé nem ragad le serpenyődben az étel
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 03. 31. 18:55

Szeretnéd, ha az acélserpenyõben sem ragadna le az étel? Ha ezt a trükköt kipróbálod, olyan lesz, mint a teflon!

A teflonserpenyőnek könnyen megsérül a bevonata, és ilyenkor egyes kutatások szerint az egészségre is ártalmassá válik, ha ebben sütsz. A rozsdamentes acélserpenyők bevonatmentesek, viszont időnként leragad bennük az étel. Ha viszont ránk hallgatsz, a rozsdamentes serpenyőd is olyan lesz, mint a teflon – csupán annyi a trükk, hogy az öntöttvas serpenyőkhöz hasonlóan be kell avatni.

Íme a trükk:

Hevítsd a serpenyőt két percig közepes, vagy annál egy kicsit magasabb lángon. Kanalazz bele annyi növényi olajat, hogy egyenletesen, körülbelül fél centi vastagon bevonja a serpenyő alját. Hevítsd tovább, körülbelül 6 percig, amíg az olaj felforrósodik. Ha füstölni kezd, vedd le a serpenyőt a tűzről, és hagyd teljesen kihűlni az olajat. Amikor kihűlt, öntsd ki a serpenyőből, a maradék olajat pedig papírtörlővel töröld ki az edényből. A serpenyő alján fényes réteg marad – ez szolgál tapadásmentes bevonatként.

Fontos, hogy olyan olajat használj, amelyiknek magas a füstpontja, például repceolajat – alacsony füstpontú olajokkal, például kókuszolajjal nem működik a trükk. Ha lehet, ne mosd el, csak töröld át a serpenyőt alaposan, mosószerrel és meleg vízzel csak akkor mosd el, ha ez tényleg szükségessé válik. Ilyenkor azonban a beavatást meg kell ismételned.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.