"Egy jelenség vagyok, bármelyik nőt megkaphatom" - itt a legújabb hangfelvétel Magyar Péterről! Soros György unokájára is ráhajtana

INSIDER
Létrehozva: 2017.03.31.

Eszméletlen konyhatrükk: Soha többé nem ragad le serpenyődben az étel

Szeretnéd, ha az acélserpenyõben sem ragadna le az étel? Ha ezt a trükköt kipróbálod, olyan lesz, mint a teflon!

A teflonserpenyőnek könnyen megsérül a bevonata, és ilyenkor egyes kutatások szerint az egészségre is ártalmassá válik, ha ebben sütsz. A rozsdamentes acélserpenyők bevonatmentesek, viszont időnként leragad bennük az étel. Ha viszont ránk hallgatsz, a rozsdamentes serpenyőd is olyan lesz, mint a teflon – csupán annyi a trükk, hogy az öntöttvas serpenyőkhöz hasonlóan be kell avatni.

Íme a trükk:

Hevítsd a serpenyőt két percig közepes, vagy annál egy kicsit magasabb lángon. Kanalazz bele annyi növényi olajat, hogy egyenletesen, körülbelül fél centi vastagon bevonja a serpenyő alját. Hevítsd tovább, körülbelül 6 percig, amíg az olaj felforrósodik. Ha füstölni kezd, vedd le a serpenyőt a tűzről, és hagyd teljesen kihűlni az olajat. Amikor kihűlt, öntsd ki a serpenyőből, a maradék olajat pedig papírtörlővel töröld ki az edényből. A serpenyő alján fényes réteg marad – ez szolgál tapadásmentes bevonatként.

Fontos, hogy olyan olajat használj, amelyiknek magas a füstpontja, például repceolajat – alacsony füstpontú olajokkal, például kókuszolajjal nem működik a trükk. Ha lehet, ne mosd el, csak töröld át a serpenyőt alaposan, mosószerrel és meleg vízzel csak akkor mosd el, ha ez tényleg szükségessé válik. Ilyenkor azonban a beavatást meg kell ismételned.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek