Létrehozva: 2016.06.21.

Elképesztő ötlet: Így pucolj profin őszibarackot!

A nyár slágere midig a barackos sütemény, ami azonban csak tökéletes gyümölcsbõl finom. Zamatos, roppanós barack kell hozzá héj nélkül! Szerencsére ezzel a trükkel könnyen és pillanatok alatt meghámozhatod a gyümölcsöt. Mutatjuk!

Egy kisebb kés hegyével x alakban vágd be a barack hegyesebbik végét. A vágás legyen minél sekélyebb, ha lehet, ne nagyon vágd meg a gyümölcs húsát.

Tedd a barackot annyi forrásban levő vízbe, amennyi teljesen ellepi. Ha a gyümölcs nem marad a víz alatt, néha forgasd meg, hogy mindenhol átforrósodjon. Körülbelül 40 másodperc (éretlenebb barackok esetén körülbelül 1 perc) után, vagy akkor, amikor a héja elkezd lemállani a vágás mentén, vedd ki a barackot a vízből.

Tedd a gyümölcsöt azonnal jeges vízbe, és hűtsd le teljesen. Ne hagyd ki ezt a lépést: a hirtelen hűtésre azért van szükség, hogy a barack ne főjön szét.

Végül húzd le a héjat, de le is dörzsölheted az ujjaddal. Ha nem jön le teljesen, még egyszer mártsd a gyümölcsöt forrásban levő vízbe, majd hűtsd le hideggel, és próbáld meg újra meghámozni.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek