OTTHONKA

Önts ecetet a sütőbe, nem hiszed el, mi történik

Lehetsz bármilyen elővigyázatos, a sütő előbb-utóbb menthetetlenül lekozmásodik. Ha utálod sikálni és kapargatni az odaégett szennyeződéseket, akkor ezt a módszert neked találták ki.
címkék:
  • Szerző:

Lehet, hogy még nem gondoltál arra, hogy ecetet önts a sütőbe; pedig ez a módszer nagyságrendekkel könnyebbé teszi a takarítást. Hiszen a sütőtakarításnál kevés utálatosabb háztartási teendő létezik: az odakozmált olajos szennyeződést akár órákig is súrolhatod, és hacsak nem akarsz brutális vegyszereket használni, időigényes és bosszantó munka. Kivéve, ha öntesz némi ecetet a sütőbe; akkor ugyanis sokkal könnyebb dolgod lesz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Az ecet ugyanis leoldja az odaégett szennyeződést a sütő faláról, amivel mindössze annyi teendőd lesz, hogy egy ruhával letörlöd. Ehhez mindössze egy tűzálló tálra vagy egy mély tepsire, vízre és ecetre van szükséged. A tálba önts fele-fele arányban ecetet és vizet, majd tedd be a sütőbe. Állítsd be a gépet 220 Celsius fokra, és körülbelül két órán át hagyd benne az edényt. A folyadék forró gőze ennyi idő alatt átjárja a sütő belsejét, és fellazítja a lerakódásokat.

Fotó: Ripost

Ha lejárt a két óra, csak vedd ki a tálat, és töröld le a feloldódott szennyeződést. Lehet, hogy van olyan makacs lerakódás, aminek ez kevés lesz; ekkor fogj egy kis szódabikarbónát, keverd össze kevés vízzel, hogy krémes állagú legyen, és ezzel a pasztával dörgöld át a sütőt. Így a legmakacsabb odaégett szennyeződés is lejön; a végén nincs más dolgod, mint egy puha, nedves ronggyal alaposan áttörölni az egészet.

Fotó: Unsplash

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?