OTTHONKA

Döbbenet, mit művel a sütőélesztő a szobanövényekkel

Fantasztikus, milyen gyorsan fejlődnek ettől a nagyon egyszerû módszertől, mindenki csak ámul! Nem szükséges hozzá vegyszer, és pillanatok alatt elkészítheted. Csodálatos erőre kapnak a növényeid, fényes és egészséges levelekkel hálálják meg gondoskodásod.
  • Szerző: Ripost

A szobanövények minden gondoskodást hamar meghálálnak, így ennek a legújabb praktikának is nagyon fognak örülni. Egyáltalán nem kell semmilyen vegyszer ahhoz, hogy életképesebbek, ellenállóbbak legyenek, gyorsabban nőjenek és könnyebben viseljék az átültetést – mindössze egy kis hagyományos, háztartási élesztőre lesz szükséged.

Az élesztőt magas ásványianyag-tartalma miatt nem csupán kelt tészták készítéséhez használják, de sokan táplálékkiegészítőként is szedik. Emiatt a tulajdonsága miatt kiváló növényápoló is. Mutatjuk a receptet!

Oldj fel 30 g hagyományos élesztőt öt liter vízben! Az így kapott oldatot hígítsd tovább 50 liter vízzel, és csak ez után öntsd a növényeidre.

Porélesztő esetén oldj fel tíz grammot tíz liter vízben, adj hozzá két evőkanál cukrot, és hagyd állni két órán keresztül. Majd az oldatot öntsd bele ötven liter vízbe.

Szobanövények ápolásához elég ennek a negyede is. Akkor adj belőle a növénykéidnek, amikor elég meleg van a lakásban; hiszen az élesztő csak akkor fejti ki a hatását. Utána már nincs más dolgod, mint a gyönyörködni fejlődésükben!

És ezeket olvastad már?