OTTHONKA

Se föld, se cse­rép: 2018 új­don­sága a szu­per­igény­te­len szo­ba­nö­vény

Ha sze­ret­nél nö­vé­nye­ket a la­kásba, de ab­szo­lút kezdő vagy, eset­leg nem érsz rá rend­sze­re­sen met­szetni és át­ül­tetni őket, akkor neked ta­lál­ták ki ezt a cso­dát! Erre a nö­vényre alig kell oda­fi­gyelni, mégis cso­da­szé­pen nö­vek­szik, és dí­szíti a la­ká­so­dat!

Egy növény, amit nem kell locsolni, tápoldatozni, átültetni, és nem műanyag? A tillandsiák közé tartozó, légnövénynek alig vannak igényei, hanyag ápolással tönkretenni szinte lehetetlen, ráadásul csodásan díszíti a lakást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nálunk is egyre elterjedtebbek ezek a különleges növények, sikerük titka nyilván az, hogy nem koszolnak, és nagyon kevés vízzel beérik.  Rendkívül életképesek, a sivatagtól kezdve az esőerdőkig mindenhol megtalálhatók: egyaránt bírják a párát és a száraz levegőt is – utóbbit, ha megfelelően vannak öntözve.

Ricki Franklin (@rickibwboss) által megosztott bejegyzés,

A természetben a hajnali harmatból nyerik a vizet, így elég hetente egyszer-egyszer lepermetezni őket. Ideális azoknak, akik túl elfoglaltak ahhoz, hogy rendszeresen ápolják a növényeiket, ugyanakkor szeretnének zöld színt a lakásba. A tillandsiát bármelyik helyiségbe teheted, ha kap elég fényt, mindenhol jól érzi magát!

tillyholicsanonymous (@tillyholicsanonymous) által megosztott bejegyzés,

1. Fürdőszoba

Mivel ez a növény a levegőben lévő párából veszi fel a vizet, nagyon boldog lesz, ha a fürdőszobába teszed. Gyökerei csak kapaszkodásra valók, egy kampóra vagy fali szappantartóra is elhelyezhetsz egy-egy tövet, épp úgy, mint bármilyen dekorációs tárgyat. Csakhogy a növénykéid növekedni, gyarapodni fognak, és öröm lesz rájuk nézni zuhanyzás közben.

C.K. Sea Weeds (@c.k.seaweeds) által megosztott bejegyzés,

2. Nappali

A legtöbb szobanövény itt van, így feldobja, színesíti a társaságot a falra szerelt légnövény: akár egy üvegvázába, vagy díszes cseréptálba is teheted őket. Nagyszerűen variálhatod a dekorációt a tartójukkal, hiszen nem igényelnek földet.

Create Shed (@aliciasuebeeson) által megosztott bejegyzés,

3. Konyha

Itt többnyire fűszernövényeket szoktak nevelni az emberek, de egy két tillandsia elfér a falon. Akár a hűtőre is tehetsz egyet-kettőt mágnessel, de az ablak környékére is akaszthatod őket.

Eközben a címlapon

My Gracia (@storyofgracia) által megosztott bejegyzés,