OTTHONKA

A világ legcukibb állatóvodája - Elérzékenyülsz

Kihalófélben vannak a pandák, hiszen csak néhány egyed él belőlük a világon. Mégis a legcukibb állatok, akiket valaha láttál. Nézd meg, milyen egy igazi pandaovi.
  • Szerző: Ripost

A világ legveszélyeztetettebb állatai a pandák.

Hiába aranyosak, az ember pusztította őket évtizedeken át különleges bundájukért.

A panda növényevő, ráadásul semmi mást nem tud megemészteni, mint a bambuszt. Ennek fogyasztásával tölti a napja majd 90%-át. Mivel gyorsan megemészti, ezért  folyamatosan ennie kell. Egy bambuszt rágcsáló maci pedig könnyű zsákmánya volt az embernek, és ez majdnem a teljes kipusztuláshoz vezetett.

Végül a pandák megmentésére az egész világ összefogott. A legnagyobb rezervátumkat Kínában nyitották meg.

A Chengdu Research Base névre hallgató kínai központban pandaóvoda is működik, ahol a születésük után a természetben való visszaengedésig nevelik a bocsokat.

Az újszülöttként igen fejletlen pandákat az óvodákban állandó felügyelet alatt tartják. A gondozók igyekeznek minél kevésbé kötődni hozzájuk, hiszen az emberi jelenlét nem kedvez a vadonba visszaengedésnek.

Mégis előfordul, hogy a gondozók az otthonukba is elviszik a bocsokat, hogy meg tudják őket óvni a veszélyektől, míg megerősödnek. Persze a pandaóvodában az első és legfontosabb dolog a móka és a játék.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?