Létrehozva: 2021.06.27.

54 négyzetméteres csodakert: ámulnak és bámulnak a szomszédok

Itt a bizonyíték, hogy még egy icike-picike kertecskéből is fantasztikus oázist lehet varázsolni! Brigi és János a házuk mögötti hátsó kiskertet pofozta ki. A beépítés olyan jól sikerült, hogy amikor megmutatták a fotókat a Facebookon, valósággal felrobbant az internet.

Nem véletlenül aratott fergeteges sikert Brigittáék kiskertje! Első pillantásra látszik rajta, hogy tulajdonosai harmóniában élnek magukkal, egymással és tágabb környezetükkel is. Ebben a kertben árad a szeretet! Ezt igazolja vissza Brigi szövege is, amit a kicsinosított kertről készült fotókhoz mellékelt: „Együtt kiterveltük, párom megalkotta. Kicsi udvar, de nekünk sokat jelent.”

Fotó: Pacur Brigitta

Itt valamit tenni kell!

Azóta több, mint 12 ezren lájkolták a Barkácsolni jó csoportban a bejegyzést. Mi pedig a nagy érdeklődésre tekintettel megkerestük az 54 nm-es csodakert tulajdonosait. Pacur Brigitta párjával, Jánossal 10 évvel ezelőtt költözött Hollandiába, azóta született két kisfiuk. A házat, amelyhez a kertecske is tartozik jó másfél évvel ezelőtt vásárolták. Először az épületet lakták be, ám amikor odabent rendeződtek a dolgok, mindketten úgy érezték, ideje a kerttel is kezdeni valamit. Legfőképpen a gyerekeik miatt, akik szeretnek odakint, a levegőn játszani. De nem elég, hogy a kert unalmas és szürke volt, a ronda kerítés látványa egészen lehangolóvá tette az összképet.

Így nézett ki a kert, amikor megvették a házat Fotó: Pacur Brigitta

Kerítés, ami olcsó, ápol és eltakar

Amiben mindketten egyetértettek: a felújítás nem kerülhet irdatlan összegbe és nem rabolhat el túl sok időt az életükből. Igyekeztek egyszerű és praktikus megoldásokban gondolkodni, drága mesteremberek igénybevétele nélkül. A takarékosság rögtön az elején nagyon fontos szempont volt. Arra gondoltak, az alapanyagot megrendelik a netről, aztán majd ők kétkezi munkával ügyesen összepakolják a dolgokat.

„A kerítésre a neten böngészve találtam megoldást„ – meséli Brigitta, majd hozzáteszi: előre összeállított deszkapaneleket rendeltek, ezeket valójában csak föl kellett csavarozni a betonalapra.

Fotó: Pacur Brigitta

„Egy barátunk segítségével egy hétvége alatt sikerült megépíteni a kerítést, ez még ősszel elkészült. Egyébként annyira megtetszett a szomszédoknak, hogy azóta többen építettek ugyanilyet a környéken” – mondta Brigitta.

Mi az, ami elfér 54 négyzetméteren?

A tél az álmodozás jegyében telt, hisz Brigi és Jani tudta, hogy tavasszal nekiesnek a kertnek. Brigi egy papíron hevenyészett vázlatot rajzolt, próbált mindent beleilleszteni, ami családjuknak szükséges lehet odakint. Figyelembe kellett vennie, hogy ahol élnek, elég gyakran esik az eső és a gyerekek komoly kiképzést jelentenek minden egyes négyzetméteren. Ő a maga részéről kényelmes ülőbútort mindenképpen szeretett volna, míg férje a kerti grillezőhöz ragaszkodott.

Fotó: Pacur Brigitta

A gyerekeknek homokozót,hintát és egy mini ugrálót szavaztak meg. Márciusban indult a nagy munka, az alapanyagokat részletekben rendelték, egyszerre mindig csak azt, amivel éppen dolgoztak.

A mesés kert legfőbb titka

Ahogy folytak a munkálatok, sorra születtek az újabb ötletek. Brigi például talált egy perforált dekorációs lemezt, amit nagyon el tudott volna képzelni a kanapé háta mögött.

A kerti garnitúra párnái csepplepergetők, de esős napokon el lehet tenni őket a tárolóba. Fotó: Pacur Brigitta

„Jani lefestette, kitalálta, hogy beleilleszti egy fakeretbe, majd rögzítette, sőt, még egy izzósort is tett a keret alá. Este csodás a hangulata!„ – áradozik férje ügyességéről Brigi, majd elárulja, hogy ő viszont egy nagyméretű faliórába szeretett bele, ami végül épp erre a dekorlapra került, az összhatás pedig fantasztikus! Az igazi fűről már a tervezés során letett a házaspár, mert egyértelmű volt, hogy a gyepnek nem sok esélye lenne a picike udvarban.

Végül néhány négyzetméter műfű lett a megoldás: igaz, nem él, de a színe szép zöld. A természetet óriáskaspókban elhelyezett néhány növény jelképezi, nincs velük gond viszont sokat adnak a hangulathoz.

Gyerekparadicsom lett a kis kert. Fotó: Pacur Brigitta

Most, hogy vége a munkának, a család élvezi a kertet, egyértelműen úgy gondolják, hogy nagyon megérte a sok befektetett energia. Az átütő sikert Brigi szerint a közös munka hozta „Ha eszünkbe jutott valami, mindig átbeszéltük együtt, hogyan lehetne legjobban kialakítani, mit lehetne még beletenni és valahogy mindig közös nevezőre jutottunk. Mint egy jól működő kapcsolatban: fontos meghallgatni a másik véleményét, az elképzeléseit, hogy aztán együtt alkothassunk valami újat.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

vg.hu

Videó: kétszer is landolt Magyarországon a világ legnagyobb repülőgépe – rejtélyes katonai szállítmányt hozhatott

origo.hu

A TV2 sztárja reagált a hatalmas botrányra

travelo.hu

Totál részegek voltak a madarak, az állatmentők azt hitték haldokolnak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Mutatjuk, miért érdemes lakást venni a körúton

OTTHONKA

Ultrahanggal a vakondok ellen? Ez tényleg működik!

OTTHONKA

Így választhatsz jó zöldségpalántákat

OTTHONKA

Ez a négy kerti növény nagyon mérgező, vigyázz vele, hova ülteted őket