tóth gabi
Az 51 éves Boros Valit néhány éve még kinevették volna, hisz mit is akarhat egy háziasszony a végekrõl? Ám õ nem törõdve a kibicekkel kapált, lekvárt fõzött, savanyított - mindent gondosan megmutatott a neten. A régi falusi módszerek mágnesként vonzották be a magyar nõket, Valikának elképesztõ méretû rajongótábora lett.
Valika mindent maga végez a kertjében és a háztartásában.
Amikor pedig nem kapál vagy befőz, a számítógépén ügyködik. Elképesztően aktív a neten, blogot ír és hatalmas Facebook-közösséget épített maga köré, mára 100 ezres követőtábor lesi újabb és újabb trükkjeit. Olykor pedig úgy belecsap a lecsóba Valika, hogy még a net is beleremeg…
Első nagy dobása a kenyérsütés volt.
Nem titkolja, nagyon büszke arra, hogy több száz magyar nőt tanított meg kenyeret sütni. Saját módszerét, amiben az a fantasztikus, hogy egyszerű gáztűzhelyben is ropogós héjúra sül a kenyér, lépésről lépésre kísérletezte ki. Országos ismertségre azonban nem a kenyérrel, hanem a műanyag flakonos savanyúsággal tett szert.
Sokan szidták érte, azt mondták, nem egészséges. „Butaság! Nincs benne vegyszeres tartósító, sokkal egészségesebb, mint a bolti. Mi már évek óta ezt esszük és nincs tőle bajunk. Másrészt praktikusan tárolható így a savanyú, és a műanyag sem megy egyenes úton a kukába. Akinek baja van ezzel, jelentkezzen nálam, szívesen beszélgetek” – és a hangsúlyt bizony megnyomja a mondat végén...
(További részletek a %RIPOST% szombati számában!)