ÉLETMÓDI

Mennyire vág jól az eszed? Ebből a szuper rejtvényből kiderül

Kalandos játékra hívunk.

Szuperizgalmas fejtörőket mutatunk most neked, melyek segítségével tesztelheted logikád és azt is, hogy mennyire tudod kreatívan megoldani a rejtélyeket. Készen állsz a megmérettetésre? Akkor vágj bele!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hol bújt el a szökött rab?

Egy híres detektív azt a feladatot kapta, hogy kapjon el egy szökött fegyencet. Abban biztos volt, hogy a lenti képen látható házak egyikében rejtőzik, de azt nem tudta pontosan, hogy melyikben. Ezért addig, amíg nem volt biztos a dolgában, fontos volt, hogy ne ijessze el a szökött rabot. Először lefényképezte a házakat a levegőből, egy drón segítségével. Majd nem is folytatta tovább a kutakodást, mert amint meglátta a képet, máris rájött, hogy melyik ház a rejtekhely.

De mit gondolsz, honnan tudhatta a megoldást?

youtube

A bűnöző a bal szélső házban lakott. Itt parkolt ugyanis egyedül úgy az autó, hogy az az úttest felé nézzen, így azonnal el lehessen indulni vele, ha menekülni kell.

Miért bűnös a feleség?

Egyik reggel egy nyomozó összevitatkozott a feleségével, és úgy viharzott el a veszekedés hevében otthonról, hogy elfelejtette magával vinni mobiltelefonját és kulcsát is. Amikor este hazaért, otthonában a felesége mellett egy meggyilkolt férfi holttestét találta. A feleség azt mesélte, hogy a nappaliban ült, amikor hallotta megszólalni a csengőt. Azt gondolta, hogy a férje az, így gondolkodás nélkül az ajtóhoz ment és kinyitotta azt. Csakhogy férje helyett egy férfi állt az ajtóban, aki a falnak lökte őt, így a nő ijedtében önvédelemből leszúrta őt egy késsel. A nyomozó viszont azonnal hívta a rendőrséget, mert biztos volt benne, hogy felesége hazudik, és valójában őt akarta megölni.

Vajon miből gondolta ezt a nyomozó férj?

Azért vette biztosra a tervet a férfi, mert a nő kezében kés volt, amikor ajtót nyitott. Ha nem a konyhában volt, nem főzéshez használta, akkor mégis mi másért lett volna nála konyhakés? Hiszen nem tudhatta, hogy egy idegen lesz az ajtóban, aki ellen meg kell majd védenie magát...

És ezeket olvastad már?