ÉLETMÓDI

Ismerd fel a jeleket, ők a legféltékenyebb emberek

Sokszor tesznek alád a munkahelyeden, vagy a baráti társaságban? Vedd észre a jeleket, melyek megmutatják, kik a legféltékenyebbek körülötted!
címkék:

Kik a legféltékenyebbek a környezetedben? Vedd észre azokat a jeleket, melyek arra utalnak, hogy a körülötted lévő emberek között bizony van, aki féltékeny vagy irigy rád. Sajnos egy ilyen ember nem csak önmagában érez szorongást és gyötrelmet, hanem a másikat is legszívesebben megfojtaná egy kanál vízben. Nem csak az emberi kapcsolatokra, szerelemre, vagy szerelmére lehet valaki féltékeny, hanem az élet egyéb más területeire is. Nézz körül, és vedd észre kik a legféltékenyebbek!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

1. Nagyon kiváncsi mindenre, ami rólad szól

Ő az az ember a társaságodban, aki mindig mindent tudni akar rólad. Mikor, mit csinálsz, és kivel. Hogy telnek a napjaid, mi zajlik benned. A magánéletedről is szeretné, ha rendszeresen beszámolnál. Ha nem mer megkérdezni, akkor bizony ő az, aki legalább valami pletykát szeretne rólad tudni. Érdeklik a sikereid és a kudarcaid is. Folyamatosan összehasonlítja magát veled, hiszen ez az érzése abból fakad, hogy „nem vagyok elég jó”. Odáig is elmegy, hogy nyomoz utánad.

2. Utánozni próbál

Aki féltékeny rád, az bizony versenytársnak tekint. Folyamatosan azon dolgozik, hogy jobb legyen nálad. Elkezd utánozni, majd az a célja, hogy felülmúljon. Valójában magának akar bizonyítani, hiszen rendkívül önbizalomhiányos. Odáig is fajulhat a dolog, hogy megpróbálja ellopni az ötelteidet. Érdemes észrevenni az ilyen embereket. De ő lehet az, aki még a kapcsolatodba is képes belegázolni. Hiába neki fáj a legjobban, ha neked jó, jobb ha észreveszed, ne tegyen neked keresztbe.

3. Megdicsér, de érzed, nem őszinte

A szeretet egyik nyelve a dícséret. Jó, ha be is tudod fogadni. Bizony az érzések nem hazudnak. Néha azt érezheted, hogy őszintétlen ez a dícséret feléd. Ha valakinél ezt rendszeresen érzed, vedd észre ismét a jelet. Ő az, aki túldícsér, mézes-mázasnak érzed a szavait. Közben az is kiderülhet, hogy a hátad mögött pont az ellenkezőjéről mesél. Neki úgy segíthetsz és könnyítheted meg a saját életedet, ha te is észreveszed és megdícséred, ha valójában valamit jól csinált, jól teljesített, vagy valami erényét észreveszed.

4. Fél a veled való találkozástól, elkerül

Ha valami nagyon jól sikerül, vagy esetleg új csinos ruhád van, akkor tuti a féltékeny ember kerülni próbál. Ha féltékeny rád, még kissebbnek érzi magát attól, amit lát, vagy tapasztal. Áldozatnak érzi magát. Vedd észre ki az az ember, aki ilyenkor távol tartja magát tőled.

5. Jobban örül, ha kudarc ér, mintha sikeres vagy

Ki az a személy, aki a munkában vagy az élet más területein jobban örül annak, ha kudarc ér? Látod a szeme sarkában? Jobb azokkal az emberekkel körülvenni magad, akik ha siker ér, veled együtt örülnek. Kerüld el az irigy embert, ő nem érti ezt. Csak abban reménykedik, hogy te valamiben alul maradsz.

Mit tehetsz?

Csökkentsd az irányodba fellépő féltékenység mértékét. Légy segítőkész és barátságos azokkal, akik irigyek vagy féltékenyek rád. Ezeknek az embereknek van a legnagyobb szüksége a szeretetre.

címkék:
És ezeket olvastad már?