KEDVENC

A világ legnagyobb kígyójával él együtt a kétgyerekes család

A burmai piton a világ egyik legnagyobb kígyófaja, és arról nevezetes, hogy hajlamos kis túlzással bármit megenni. Egy kétgyerekes angol család mégis úgy döntött, ezt a gigantikus hüllőt szeretgeti otthon háziállatként.
címkék:
  • Szerző:

Hexxie az öt és fél méteres csúszómászó egy három szobás sorház terráriumában él a családdal és jobb napokon 110 kilogrammot is elér a súlya. Gazdája, Marcus Hobbs a legfinomabb falatokkal kényezteti a burmai piton így rendszeresen kap nyulat, halva született szarvast, borjút, kecskét és sertéshúst, amelyet Tewkesbury-ben havonta egyszer egy helyi gazdától vásárolnak meg.

Fotó: Northfoto

Az édesanya, Amy hiába szereti a kígyót, tart attól, hogy Hexxie megtámadhatja és összeroppanthatja a gyerekeit. Aggodalma természetesen nem alaptalan, mert Floridában például találtak már olyan burmai vagy más néven tigris pitont, amelyik egy olyan őzet evett meg és öklendezett vissza, amely jóval nagyobb volt a saját súlyánál. Így aztán nem csoda, hogy a család soha nem engedi, hogy a két és négy éves gyerek abban a szobában játsszon, amelyikben épp szabadon engedik az öt és fél méteres Hexxiet.

Fotó: Northfoto

 

A burmai piton Dél- és Délkelet-Ázsia trópusi vidékein honos, de nagyon sokat vittek be háziállatnak az Egyesült Államokba is. Ezek közül több elszabadult, megtelepedett a floridai mocsárvidéken, és szaporodni kezdett. Bár pontos számuk nem ismert, a becslések szerint 2009-re populációjuk már elérte a 400-at és számuk azóta is folyamatosan növekszik, és rendkívüli módon megtizedelték például a mosómedvék, nyulak, hiúzok populációit. Ezek után nem csoda, hogy ezen a területen már betiltották ennek a kígyófajnak az importálását.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?