Létrehozva: 2019.11.12.

A világ legnagyobb kígyójával él együtt a kétgyerekes család

A burmai piton a világ egyik legnagyobb kígyófaja, és arról nevezetes, hogy hajlamos kis túlzással bármit megenni. Egy kétgyerekes angol család mégis úgy döntött, ezt a gigantikus hüllőt szeretgeti otthon háziállatként.

Hexxie az öt és fél méteres csúszómászó egy három szobás sorház terráriumában él a családdal és jobb napokon 110 kilogrammot is elér a súlya. Gazdája, Marcus Hobbs a legfinomabb falatokkal kényezteti a burmai piton így rendszeresen kap nyulat, halva született szarvast, borjút, kecskét és sertéshúst, amelyet Tewkesbury-ben havonta egyszer egy helyi gazdától vásárolnak meg.

Fotó: Northfoto

Az édesanya, Amy hiába szereti a kígyót, tart attól, hogy Hexxie megtámadhatja és összeroppanthatja a gyerekeit. Aggodalma természetesen nem alaptalan, mert Floridában például találtak már olyan burmai vagy más néven tigris pitont, amelyik egy olyan őzet evett meg és öklendezett vissza, amely jóval nagyobb volt a saját súlyánál. Így aztán nem csoda, hogy a család soha nem engedi, hogy a két és négy éves gyerek abban a szobában játsszon, amelyikben épp szabadon engedik az öt és fél méteres Hexxiet.

Fotó: Northfoto

 

A burmai piton Dél- és Délkelet-Ázsia trópusi vidékein honos, de nagyon sokat vittek be háziállatnak az Egyesült Államokba is. Ezek közül több elszabadult, megtelepedett a floridai mocsárvidéken, és szaporodni kezdett. Bár pontos számuk nem ismert, a becslések szerint 2009-re populációjuk már elérte a 400-at és számuk azóta is folyamatosan növekszik, és rendkívüli módon megtizedelték például a mosómedvék, nyulak, hiúzok populációit. Ezek után nem csoda, hogy ezen a területen már betiltották ennek a kígyófajnak az importálását.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-