ÉLETMÓDI

Így buktasd le párodat, ha félrelépett: Magánnyomozók trükkje

Ha már biztosra veszed, hogy megcsalt a párod, de nincs a kezedben bizonyíték, akkor ezt kell tenned.
  • Szerző: THE_D

Még mielőtt belevágnánk a trükkökbe és a részletekbe, nagyon fontos, hogy tisztában legyél vele: a legjobb, ha őszintén próbálsz meg beszélgetni a pároddal! Ha pedig ez nem vezet eredményre, mégis biztos vagy a dolgodban, akkor jobban teszed, ha inkább szakítasz, és a hátad mögött hagyod az egészet.

Amiket a magánnyomozó javasol, azok praktikusak ugyan, de nem férnek bele egy ideális kapcsolatba, ne tekintsd követendő megoldásnak, legfeljebb kényszernek, ha már nem látsz más kiutat. De ha mégis mindenképpen szeretnél a dolgok végére járni, akkor inkább ezeket a megoldásokat válaszd, mint hogy valami törvénytelen, kellemetlen vagy megalázó szituációba keveredj...

1. Előzmények a laptopon

A legtöbb megcsaló igyekszik jelszóval védeni a különböző eszközeit, arról viszont gyakran megfeledkeznek, hogy kitöröljék a laptopról, számítógépről az előzményeket. Ha arra gyanakszol, hogy társkereső oldalakat használ, vagy hogy a szokottnál jóval többször használja postafiókját, akkor azt bizony meg fogod így látni.

2. Vezess naplót

Készíts feljegyzéseket az eseményekről. Írd le egy naplóba a furcsának tűnő pénzfelvételeket a közös számlátokról, az utazásokat, a késéseket, a szokatlan időtöltéseket és magyarázatokat, illetve ezek hosszát is. Ez azért is fontos, hogy lásd a tendenciát és azt, hogy gyakoribbá válnak-e az esetek. És azért is, mert a félrelépők gyakran nagyon hitelesen kezdik torzítani az igazságot, annyira, hogy még a végén te is elhiszed. Ezzel szemben a naplóban vissza tudod követni a feljegyzéseket és emlékeztetni tudod magad a mellébeszélések esetén a tényekre.

Tovább is van! Nézd meg a többi tippet! LAPOZZ!


3. Figyeld a telefonját

Ne úgy figyeld, hogy belenyúlsz - nem is nagyon érdemes, mert valószínűleg úgyis törli belőle a kényes tartalmakat. Azt viszont vedd észre, ha megváltoztatja a PIN kódját, ha mindenhová magával viszi, ha esetleg a párnája alatt tartja éjszakánként, ha rendszeresen másik helyiségbe vonul elintézni egy telefont, vagy ha eddig felvillant a kijelzőn egy-egy új üzenet első sora, most pedig már átállította ezt a funkciót rajta. Ezek mind gyanús és figyelmeztető jelek lehetnek.

4. Ellenőrizd a programját

Ha azt mondja, hogy megbeszélésen kell bent maradnia az irodában, akkor látogasd meg egy vacsorával. Ki fog derülni, hogy valóban bent van-e. Ha egy közös barátotokkal találkozik, és azt is mondja, hogy merre, akkor sétálj el arrafelé, és meg tudod látni, valóban a megnevezett helyen ülnek-e.

Az ilyen jellegű kémkedést viszont kezeld óvatosan, mert félrevezető is lehet, ráadásul saját magadat is kellemetlen helyzetbe hozhatod. Tehát csak akkor tegyél ilyet, ha már nagyon nem bírod tovább. És igyekezz minél kevesebb alkalommal belemenni a nyomozgatásba, különben zaklatássá válik, és azzal éppen ellentétes hatást éred el, mint szeretnéd.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?