Létrehozva: 2018.11.23.

Gyermekkórházakat és alapítványokat támogat az MVM

Az MVM Csoport idén ismét több, gyermekeket segítõ civil szervezetet, intézményt és kórházat támogatott közel 100 millió forinttal. A pénz természetesen jó helyre érkezett: az intézmények az összeget betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi mûszerek beszerzésére, valamint az épületek felújítására, illetve alaptevékenységük támogatására fordítják.

Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány

Az alapítvány 1992-ben jött létre sajátos nevelési igényű tanulók megsegítésére. Fontosnak tartják, hogy úszás- és lovasterápiával segíthessék a tanulók fejlődését. Az Alapítvány tevékenységében a ló nem terápiás eszköz, hanem egy aktív, cselekvő társ. A gyermekek és a ló együttműködésével csökkenthetők a fogyatékosságuk okozta hátrányok. A terápiával lehetőség nyílik a sérült vagy kifejletlen pszichikus eredetű funkciók korrigálásra, kompenzálására. Képesek fejleszteni pszichomotoros funkciókat, segít kialakítani a mozgást. Nem utolsó sorban pedig az érzelmi állapotot is befolyásolja, valamint elősegíti a szocializációt.

Az MVM-től kapott 10 millió forintos támogatást fejlesztőeszközök, lószerszámok vásárlására és lovasversenyek szervezésére fordítják.

SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

SOS Gyermekfalvak azért jött létre, hogy otthont és szeretetet nyújtson a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Fontosnak tartják, hogy hasonló körülmények között nőjenek fel, mint azok a társaik, akik stabil családi háttérrel vághatnak neki az életnek. Az SOS gyerekek családi házakban élnek nevelőszülők biztonságot adó szeretetében. A házakban akár 6-8 gyerek számára is van hely, így a vér szerinti testvérek együtt maradhattak.

Az MVM támogatását a gyermekek ellátásának biztosítása, gondozására, illetve a vér szerinti családjukba való visszakerülés elősegítésére fordítják.

Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány

Immár több mint 20 éve jött létre az alapítvány, mely a gyermekkórház fejlesztését támogatja, ezáltal biztosítva a beteg gyermekek zavartalan és szakszerű ellátását. Nagyobb összegeket fordítanak a kórház épületeinek felújítására; új, korszerűbb műszerek, eszközök beszerzésére és a dolgozók szakmai tudásának fejlesztésére.

A most kapott támogatást is szívultrahang és kiegészítő eszközök vásárlására fordítják.

Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány

Összművészeti játékokkal segítik az óvodáskorú gyermekek személyre szabott fejlődését együttműködve pedagógusaikkal és szüleikkel. A Blum program alaptézise, hogy az „egész-ség” komplex életvezetéssel – testi-lelki-szellemi egységben – érhető el. E komplexitás mentén haladva jutott el a program oda, hogy a célja nem más, mint az, hogy minden gyermek önmaga lehessen, saját közegében, otthon és az óvodában.

Az MVM támogatását az óvodapedagógiai program terjesztésére fordítják.

Bethesda Kórház Alapítvány

Az alapítvány legfontosabb célkitűzése, hogy anyagi forrást gyűjtsön össze a Bethesda Gyermekkórház felújítására, fejlesztésére, valamint arra, hogy az ott folyó gyógyító munkát további orvosi műszerekkel tudják segíteni. Kiemelt céljuk a Bethesdában működő Országos Égés-sebészeti Centrum fejlesztésének támogatása.

Az MVM-től kapott 10 millió forintból új ultrahangkészüléket szeretnének vásárolni.

Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület

A 2003-ban megalapított egyesület céljai többrétűek. Szeretnék biztosítani a fogyatékkal élők számára a gyógypedagógiai lovaglást és a hippoterápiát, valamint kutatják is a korszerű gyógypedagógiai-módszereket.  Emellett sportolási és versenyzési lehetőségeket biztosítanak a parasport keretein belül.

A 10 milliós támogatásból terápiás lovat szeretnének venni, valamint pihenőkarámot kialakítani. A tervek között szerepel továbbá egy tornaterem, valamint az akadálymentes vizesblokk kialakítása is.

Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány

Az alapítvány célja, hogy a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikáján kezelésre szoruló beteg gyermekek gyógyításuk során a legmagasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek. Lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy a legkorszerűbb műszereket, diagnosztikus és terápiás eljárásokat alkalmazhassák az orvosok. Az alapítvány lehetőségeihez mérten hozzá kíván járulni ahhoz, hogy kórházi kezelésük alatt a betegek és hozzátartozójuk az állapotuknak legjobban megfelelő elhelyezésben részesülhessenek.

Az MVM Csoport által adományozott 10 millió forintot Dräger Perseus altató munkaállomás alapgépének beszerzésére fordítják.

Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

Az alapítványt 2011-ben hozta létre klinika négy vezető gyermekorvosa, akik egyben gyakorló szülők is. Céljuk az alapítvány létrehozatalával az volt, hogy az I. Sz. Bókay Gyermekklinika gyermek-, szülő- és munkatársbarát, modern, gyógyító intézetté váljon, a klinika nagy múltjához hűen. Segítik a berendezések, műszerek beszerzését és a szakemberek képzését. Ezen felül pedig támogatják a klinikai osztályok felújítását, baba-mama szobák kialakítását, hogy a gyerekeknek ne kelljen elszakadniuk az édesanyjuktól a kezelés idejére sem.

A most kapott 10 millió forintot a gyermekklinikára való akadálymentes bejutás miatt külső lift és mentőbeálló kialakítására fordítják.

Zabszalma Alapítvány

A Zabszalma alapítvány megalakulása óta tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, fogyatékkal élő, autista, magatartás- és viselkedészavarokkal küzdő gyerekek fejlesztésével foglalkozik ló munkatársak segítségével. A korai fejlesztéssel egy-egy nehéz kezdet, elakadás is korrigálható.

Az MVM-től kapott 5 millió forint támogatásból fedett lovaspályát építenek, valamint létrehoznak egy közösségi teret, melegedőt, hogy ne a hidegben és az esőben kelljen várakozni.

Motivál-ló Alapítvány

Az alapítvány célkitűzései között szerepel a részképesség és magatartás problémás, látás- és hallássérült, tartáshibás mozgássérült, tanulásban vagy értelmileg akadályozott, autista vagy autisztikus tüneteket mutató gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztő, nevelő célzatú foglalkoztatása a lovak, a lovaglás segítségével és motiváló erejének kihasználásával. Lehetőséget nyújtanak rászoruló gyermekek és felnőttek lovas oktatására is. Emellett pedig biztosítják a rászoruló gyermekek napközis felügyeletét, illetve szünidős táboroztatását.

Az MVM támogatását fedett lovarda kialakítására fordítják.

Daniló Sportegyesület

A Daniló Sportegyesület 1992 nyarán jött létre azzal a céllal, hogy középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek és fiatal felnőttek számára biztosítson sportolási lehetőséget. Az egyesület keretein belül több mint negyven sajátos nevelési igényű kisgyermek részesül fejlesztésben. A foglalkozások legnagyobb részét a lovasterápia teszik ki, de mellette a parasport és az egészséges gyermekek számára szervezett lovastorna is szerepet kap.

Az MVM támogatásából egy fejlesztőszobát hoznak létre, ahol a téli időszakokban is folyamatosan  tartanak majd mozgásfejlesztő foglalkozásokat azok számára, akik a lovardába nem tudnak elmenni.

Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ

A központ célja, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre rászorulóként szüksége van. Az intézmény minden III. kerületben élő előtt – a gyermekektől az idősekig – nyitva áll. Tapasztalt, szakképzett munkatársaik igyekeznek segíteni a család működési zavarainak megoldásában, a támogatásokhoz való hozzájutásban, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében.

Az MVM támogatását a mikulás- és karácsonyi ajándékok beszerzésére, valamint a rászoruló családoknak szánt karácsonyi ünnepség megszervezésére fordítják.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

borsonline.hu

Probléma Tilla hazautaztatásával - előállították a repülőtéren

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!