ÉLETMÓDI

Ezzel a trükkel ontani fogja magából muskátlid a virágokat

Vesd be ezt a praktikát, és csodás lesz a növényed.
címkék:

Végre megérkezett a tavasz, és a tavasszal együtt természetesen a muskátlik szezonja is. De vajon mit tegyél ahhoz, hogy soha nem látott mennyiségben ajándékozzon meg gyönyörű virágaival sokak kedvenc növénye? Eláruljuk, milyen trükköket érdemes bevetned.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

instagram

1. Válassz idősebb töveket

Ha most fogsz vásárolni, akkor ne zsenge és fiatal példányt vegyél, hanem inkább idősebb darabokat, még akkor is, ha első ránézésre jobban vonzana egy csemete. Az fejlettebb példányok ugyanis ellenállóbbak, sokkal könnyebb gondozni őket, így megéri, hogy kicsivel többet fizess értük.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BIHΛRI MΛRCELL (@marcellbihari) által megosztott bejegyzés,

2. Okosan a fénnyel

Imádja a muskátli a fényt, mégis olyan helyet válassz inkább neki, ahol eléggé világos van, mégsem éri túlságosan hosszan nap mint nap a tűző nap. A túlságosan erős napfénytől szinte megsülnek a levelek, és a növény hamar jelezni fogja, hogy nem érzi igazán jól magát.

3. Állott víz

Kerüld öntözésekor a friss csapvizet. Legjobb persze az, ha esővizet gyűjtesz össze, és azzal locsolod. De erre természetesen nincs mindig és mindenkinek lehetősége. Már azzal is sokat teszel növényedért, ha néhány napja már állni hagyott csapvizet választasz öntözéshez.

4. Titkos recept

Locsolóvizéhez adj kevés jódot! 1 literhez elegendő mindössze egyetlen csepp, és fantasztikusan látványos lesz az eredmény, virágözönnel ajándékoz majd meg muskátlid.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hello_flower_paradise (@hello_flower_paradise) által megosztott bejegyzés,

5. Ide öntsd a vizet

Mindig a növény tövébe öntsd a vizet. Egyrészt így gyorsabban és könnyebben jut el a gyökereihez, másrészt még véletlenül sem teszed ki virágodat annak a kellemetlenségnek, hogy a napsütés miatt felforrósodott vízcseppek kárt tegyenek leveleiben. Legjobb, ha kora reggeli, vagy esti órákat választasz a locsoláshoz. És nem kell túlzásba esned, hiába kedveli a vizet, azért mégsem rajong, ha megfullad benne. Ezért ellenőrizd földjét, hogy biztosan szüksége van-e az öntözésre, és használj olyan ládát, mely vízelvezetésre képes.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?