EZO

Ismerd meg végre a bioritmusodat és boldogabb lesz az életed

Ismerjük meg a bioritmusunkat! Már az ókori tudósok megfigyelték, hogy az emberek fizikai, érzelmi és szellemi teljesítménye ritmikusan változik.
címkék:

Arra azonban csak a huszadik század elején jöttek rá, hogy bioritmusunk három sinus görbéje erősen befolyásolja közérzetünket, de még azt is, hogy éppen milyen betegségektől szenvedünk. Érdekes, de bioritmusunkba még az is kódolva van, hogy éppen milyen teljesítményt érhetünk el a munkában vagy a szerelemben.. Fizikai görbe: a test ritmusa (23 napos ciklus) Fizikai görbénk elsősorban testünk állapotáról árulkodik. Pozitív szakaszban természetesen jól érezzük magunkat a bőrünkben, és szívesen mozgunk, sportolunk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A negatív szakasz azonban kihat az egészségünkre is. Ilyenkor nehezebben ébredünk fel, többször érezzük levertnek magunkat. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a negatív értékeknél feltétlenül megbetegszünk, de egyfajta jelzést kapunk, hogy ebben a szakaszban jobban kell vigyáznunk a testünkre, mert fogékonyabbak vagyunk a fertőzésekre, betegségekre, és hamarabb fáradunk el. Érzelmi görbe: a lélek ritmusa (28 napos ciklus) Ez a görbe természetesen érzelmi állapotunkról és érzékenységünkről árulkodik. Pozitív időszakokban lelkesek, optimisták vagyunk, nyitottan állunk hozzá más emberekhez, tőlünk idegen helyzetekhez is. Negatív fázisokban viszont hajlamosak vagyunk depresszióra, borúlátásra, felerősödhetnek lelki problémáink. A ciklus pozitív napjaiban vallunk általában szerelmet, és vagyunk képesek értékelni mások megható szavait is. A negatív napokban magunkba zárkózunk, és elbizonytalanodunk érzéseinkben.

Fotó: pixabay.com

Azért érdemes figyelni a görbét, mert így sokkal tartósabb emberi kapcsolatokat építhetünk ki, és a konfliktusokat is könnyebben elkerülhetjük. Szellemi görbe: a gondolatok ritmusa (33 napos ciklus) Mindenki tapasztalta már, hogy bizonyos napokon könnyebben megy a munka és a tanulás, míg máskor kínszenvedést okoz ugyanaz a feladat. Mindez szellemi görbénk aktuális helyzetétől függ. Ha az ív negatív irányt vesz, csökken a koncentrációs képesség, nehezebben forog az agyunk. Ilyenkor ugyanazokat a feladatokat lassabban tudjuk csak elvégezni. A ciklus pozitív szakaszában azonban csak úgy szárnyal az elme! Bármit gyorsan megtanulunk, megjegyzünk, az is elég, ha csak egyszer halljuk, vagy olvassuk el. Érdemes a felelősségteljes, fontos döntéseket ebben a periódusban meghozni.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?