EZO

Milyen jegyben születtél? Most kiderül, melyik sport számodra a legjobb választás

Életmódot szeretnél váltani? Netán elégedetlen vagy az alakoddal? Csillagjegyed segít, hogy megtaláld a neked való mozgásformát!

Gondoltad volna, hogy a csillagjegyed és a választott sportág összefüggésben lehetnek? Pedig így van! Személyiségedhez szorosan kapcsolódik, hogy mely sport az igazán megfelelő számodra és melyiket csinálod szeretettel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

csillagjegyek és a sport

Nyilas csillagjegy
Fotó: pixabay.com

Csillagjegyed is befolyásolja ezt, hiszen az, hogy mikor születtél, hatással van személyigedre is, vannak tüzes, vizes, levegős és föld jegyek. Neked melyik mozgásforma való?

Kos

Ha a Kos jegyben születtél, akkor bátor, erős és kitartó vagy. Képes vagy belevetni magad a küzdelembe, saját magaddal és másokkal szemben is. Nagyon élvezed a hosszú túrákat, sziklamászást, hegymászást, de az amerikai foci sem áll tőled távol. Bár inkább vagy magányos farkas, mint csapatjátékos. Arra figyelj, hogy ne vidd túlzásba, figyelj a határaidra, ne legyen sérülés a vége!

Bika

Erősséged az erőnlét és a stabilitás. Föld jegyű vagy, így szereted a földön végezhető sportokat, például a focit. Neked való a testépítés, a futópad és a spinning is. Hajlamos vagy viszont ellustulni, szedd ilyenkor össze magad, mert nem lesz jó vége, felszaladnak a kilók és nehezebb lesz újrakezdeni.

Ikrek

Szereted a változatosságot, nem szeretsz egy sportba beleragadni. Levegős jegy az Ikrek, szívesen mozog a természetben. Inkább csapatjátékosként ismernek, így a legjobb választás számodra a tenisz, a röplabda, az evezés, a triatlon, és a köredzés. Ezek kapcsolják ki a folyamatosan pörgő gondolataidat. Jót tesz, ha valamelyiket kiválasztod és legalább egy jó ideig azt a sportot végzed, arra koncentrálsz, amit csinálsz.

Rák

Érzékeny, visszafogott ember vagy és a család nagyon fontos számodra. Leginkább a jóga való neked, vagy a vitorlázás, szörfözés, amit a családdal együtt is élvezhetsz. Olyan mozgást érdemes az életed részévé tenni, amiben befelé fordulhasz, és felszabadíthatod energiáidat, miközben meditatív állapotba kerülsz. A futás is ilyen lehet. Szereted a finom falatokat, a minőségi borokat, érdemes az étkezésedre is nagyon odafigyelni, ne szaladjon el veled a ló.

Oroszlán

Szeretsz a központban lenni, igazi díva vagy. Ez kihat a sportolásodra is. Szereted a kihívó öltözeteket, az edzőteremben is feltűnsz, nem csak a külsőddel, de ha lehet, az első sorba állsz és középre. Erős, tüzes energiáid miatt nagy a terhelhetőséged, szereted a változatos mozgásokat, a dinamizmust. Szörf, snowboard, siklóernyőzés, step-aerobic a te sportod. Nagyon fontos viszont, hogy tudd, hol van a határ!

Szűz

Úgy tekintesz a sportra, mint az egészséges életmód részére. És ez így jó. Fontos számodra, hogy előre megtervezve, rendszeresen beépítsd a mindennapokba. Aprólékosságod miatt szuper, ha valamilyen személyre szabott program szerint mozogsz, például személyi edzőt fogadsz. Röplada, kézilabda esetén jól átlátod a terepet, ha sikerül beilleszkedned a csapatba, akkor nagyon jó taktikai vezér lehetsz.

Mérleg

Szeretsz szabadon, spontán választani, nem szereted a korlátokat. Néha az is nehezedre eshet, hogy mit válassz. Ma tenisz vagy torna? Viszont te vagy az, akit ha elhívnak egy új mozgásformát kipróbálni, tuti partner leszel benne. Szeretsz úszni, futni, de egy küzdősportot is szívesen kipróbálsz. Ne feledd, az életmódváltásnál az étkezésre is figyelj oda!

Skorpió

Elég flegma, harcias, energikus vagy, szereted a kihívásokat. Neked valók az extrém sportok, a sziklamászás, a rafting, az ejtőernyőzés. A fizikai kihívások a te világod. Testedet sokszor nem kíméled, nem veszed észre, ha itt az idő a pihenésre. Igazi sportőrült vagy, az izgalmaknak élsz. Érdekes módon ezek mellett szeretsz horgászni is.

Nyilas

Számodra nem kérdés, hogy a szabadban végezhető sportokat kedveled jobban. Nem hátrálsz meg sem esőtől, sem hidegtől. Neked való az Íjászat, a lovaglás, a lovaspóló, a futás, a túrázás. Jó vagy a lövészetben is. Viszont egy átbulizott éjszaka után adj időt magadnak a regenerálódásra.

Bak

Önmagad és mások legyőzése a folyamatos célod. Állóképességed egyedi, kitartásod dicséretes. Ezért a hosszútávfutás, a baseball, a hoki a neked való. Agytornaként a sakk is a te sportod. Visszafogottságod miatt viszont az Oroszlán szülöttekkel ellentétben te nem fogsz a terem közepére állni. Csapatvezetőként, több sportágban is megállod a helyed.

Vízöntő

Egy biztos, nem szereted az unalmas dolgokat az életben. Ezért vagy az égben repülsz, vagy a természetben jógázol. Inkább az egyéni sportokat kedveled. Egy a fontos, hogy szabadnak érezd magad abban, amit csinálsz. Szeretsz kerékpározni is. Ha megsérülsz, inkább fordulsz alternatív gyógymódokhoz segítségül, arra figyelj oda, hogy akkor folytasd a mozgást, ha már felépültél.

Halak

Érzékeny vagy és hajlamos depresszióra is. A sport számodra nagy segítség, hogy az érzékenységed miatt megtaláld az egyensúlyodat. Vizes jegyeben születtél, szeretsz úszni, búvárkodni. Szeretsz konditerembe járni, de a Halak szülöttei között van, aki élvezi a csendet. Te közéjük tartozol? Ha igen, akkor a pilates és a jóga is neked való. Ez a két mozgásforma is segít a hangulatingadozásaidon.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?