ÉLETMÓDI

Ezek a tünetek különböztetik meg az allergiát a koronavírustól

A tavasszal megkezdődött az allergiaszezon, ami most különösen ijesztő lehet a koronavírus-járvány idején, hiszen több megegyező tüneteik is vannak.
  • Szerző: Ripost

Az enyhe időjárás miatt megszokotthoz képest pár héttel hamarabb megkezdődött a növények pollentermelése, jelenleg a nyír és a kőris pollenkoncentrációja a legmagasabb. Ez közel kétmillió allergiás embert érint Magyarországon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bizonyos tünetek csak a koronavírusos betegekre érvényesek.
Fotó: Pixabay

Mint a Bors megtudta, egyelőre nincs biztos információ azzal kapcsolatban, hogy az allergiásokra veszélyesebb lenne a koronavírus. Azonban mivel az allergiás tünetek miatt többször is arcukhoz, orrukhoz és szemükhöz érnek, könnyebben a szervezetükbe juthat a fertőzés kórokozói.

A légúti allergia fő tünetei: a köhögés, a gyakori tüsszögés, a viszkető orr és szem. A tünetek közül a köhögés az újfajta koronavírus-fertőzésnek is az egyik tünete. Azonban allergia esetén gyógyszertárakban kapható, vény nélkül megvásárolható allergiagyógyszer ezt enyhítheti.

A koronavírus tünetei közé tartozik a láz, a hasmenés, izomgyengeség, ezek az allergiának egyáltalán nem jellemzői.

„A fő különbség az allergia és a koronavírus-fertőzés között, hogy előbbinél az ember ritkán érzi magát súlyos betegnek, a kellemetlen tüneteken túl nincs meg az az érzés, amit akkor érzünk, ha komolyabb fertőzést kapunk el”- mondta Nékám Kristóf allergológus.

De a hasonló tünetek miatt különösen érdemes a koronavírus tüneteit is megismerni, hogy allergiásként is észrevehessük, ha esetleg fertőzöttek vagyunk.

Az allergiásoknak akkor kell elsősorban koronavírusra gyanakodniuk, hogy ha lázt vagy az ízlelés és szaglás elvesztését tapasztalják magukon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?