OTTHONKA

Ellepték a poloskák a lakást? Így űzzük el őket

Itt az ősz, egyre hűvösebb lesz idő, a poloskák pedig menedéket keresnek, ezért tömegével behúzódnak az erkélyekre, vagy a lakásba. Bár ártalmatlanok, kinézetük és szaguk miatt cseppet sem bizalomgerjesztők. Mutatunk néhány házi praktikát, amivel eltüntethetjük őket.
címkék:
  • Szerző:

 

Fotó: 123rf

  1. Fokhagyma

A fokhagyma oldat nagy segítségünkre lehet. Fél liter vízbe keverjünk négy teáskanálnyi fokhagymaport és reszeljünk bele két fej friss fokhagymát. Keverjük jól össze, majd kenjük be vele a kritikus részeket. Ilyen lehet az ablakpárkány és az erkélyajtó körüli rész. De bárhova kenhetjük a teraszon, ahol sok bogarat látunk. nagy ívben elkerülik majd, a lakásba pedig nem fognak bejönni a fokhagymás védelmi vonal miatt.

  1. Műanyag palack

Szuper csapdát barkácsolhatunk egy sima műanyagpalackból, ami összegyűjti majd a büdösbogarakat. Vágjuk le a flakon tetejét, az alját ragasszuk le fekete szigetelőszalaggal, és tegyünk bele egy ledizzót. Végül a palack tetejét fordítsuk vissza az üvegre fejjel lefelé, kupak nélkül. Éjszaka a rovarok belemennek majd a fényre, de kijönni már nem tud.

  1. Mentaolaj

Fotó: 123rf

Fél liter vízbe keverjünk tíz csepp mentaolajat és egy kis őrölt mentalevelet. Kenjük be vele az ablakpárkányokat. A menta szaga, a fokhagymához hasonlóan elűzi a poloskákat, de kellemesebb az illata az emberi orr számára.

címkék:
És ezeket olvastad már?