ÉLETMÓDI

Elképesztő, mi mindenre jó a körömlakk

Azt hitted, hogy a körömlakkot csak a körmödre kenheted? Nagy tévedés! A megunt színeknek ezernyi kreatív módon felhasználhatod. Mutatunk néhányat.
  • Szerző: Ripost

1. Körömlakkal átkent hullámcsatokból és egy sima fémláncból öt perc alatt látványos nyakláncot készíthetsz. A színes hullámcsatok egyébként a hajadban is jól mutatnak.

2. Ha a sima láncaid egy-egy szakaszát körömlakkal színesre fested, szintén látványos, divatos nyaklánc lesz a jutalmad.

3. Egy vödör vízbe csepegtess körömlakkot, majd márts bele egy cserepet, amelyen a körömlakk színes, márványos mintát hagy. Ugyanezzel a módszerrel csészéket és poharakat is márványosíthatsz.

 

4. Fess színesre pár kallódó láncdarabot körömlakkal, majd fűzd fel őket egy fülbevaló-alapra, és már kész is a nyári fülbevaló.

5. Ha egy régi szandál sarkát vagy egy-egy pántját lefested, garantáltan feltűnő lesz a cipőd.

6. Ha fut a harisnyád, színtelen körömlakkal egy perc alatt megállíthatod a szemet.

 

7. A régi nyakékeid színét is körömlakkal újíthatod fel a leggyorsabban.

8. Ha vékony drótból apró virágokat hajtogatsz, majd a szirmokat körömlakkal töltöd ki, az így alkotott virágokat hajráfra, csatokra, ékszerekre szerelheted.

9. Különböző színű körömlakkokkal egyedi mintát tervezhetsz a műanyag telefontokra is.

10. Ha megkarcolódik a cipőd, azonos színű körömlakkal tüntetheted el a karcot. Az autódon talált karcnyomokat ugyanígy számolhatod fel.

11. Unod a napszemüveged? Fesd át körömlakkal!

12. Ha fémallergiád van, kend be a bizsuk bőrrel érintkező részét színtelen lakkal, és várd meg, amíg megszárad. Amíg le nem kopik, megvéd az allergiás kiütésektől.

13. Könnyebben fűzheted be a cérnát a tűbe, ha a végét körömlakkal keményíted meg.

14.Ha sosem találod el elsőre, hogy a sok egyforma kulcs közül melyik illik a zárba, jelöld meg őket különböző színű körömlakkal. A régi kulcsokat körömlakkal színezve és egy láncra felfűzve izgalmas ékszert is készíthetsz.

 

S ha ez még mind nem elég, megtudhatod azt is, hogy véd meg a körömlakkod a partidrogoktól.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?