ÉLETMÓDI

Életmentő lehet ez a 3 trükk, ha kemény hidegben kell autót vezetned

Nem fog kímélni bennünket az időjárás az elkövetkező napokban, beüt az igazi tél! Ha autóval közlekedsz, ezt a pár dolgot semmiképpen ne felejtsd el!
címkék:
  • Szerző:

Havazással, szélviharral és ónos esővel tér vissza a tél az elmúlt napok tavaszias időjárása után, ezért nagyon nem mindegy, hogyan indulsz el, ha autót kell vezetned! Az előrejelzések szerint kemény mínuszok lesznek, így nem csupán a hosszabb utakra kell alaposan felkészülnöd; hiszen mínusz húsz fokban munkába menet is életveszélyes lehet egy lerobbanás, vagy hosszabb várakozás baleset miatt. Összeszedtük, mi mindenre érdemes figyelned; ezek a tippek akár az életedet is megmenthetik!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

1. Ne spórolj a benzinnel!

A zord téli időjárás miatt sokkal nagyobb az esélye annak, hogy akár órákat is várakoznod kell a sorban. Nem is feltétlen kell hozzá baleset, elég csak arra gondolni, hogy a hófúvás miatt járhatatlan lesz egy útszakasz, vagy a szélvihar miatt faág zuhan az aszfaltra, és meg kell várni, hogy a hatóságok szabaddá tegyék az utat. Mivel az autó fűtése leáll, ha nem jár a motor, életmentő lehet, ha úgy indulsz el a kocsiddal, hogy teletöltötted a tankot; hiszen belegondolni is hátborzongató, milyen lehet a dermesztő hidegben, ha kifogy a benzin.

Fotó: Pixabay.com

2. Legyen kéznél egy termosz

A kegyetlen téli időjárásban mindig számítanod kell arra, hogy hosszabb ideig fogsz a nyílt úttesten vesztegelni, így érdemes ennivalót és folyadékot magaddal vinni. Utóbbiból a legjobb a jó meleg tea; hiszen akármilyen jó is a kocsi fűtése, néhány óra után szinte biztos, hogy fázni fogsz. Élelemből olyasmit tegyél a kocsidba, ami nem romlik meg, például müzliszeletet, csokoládét, kekszet.

Fotó: Pixabay.com

3. Sapka, sál, kesztyű és lapát

Sokan hajlamosak rá, hogy lengébben öltözzenek, mint ha tömegközlekedéssel járnának; mondván, hogy az autóban úgyis megy a fűtés. Ha te se szoktál rétegesen öltözni, mielőtt elindulsz a kocsiddal, ezúttal változtass ezen a szokáson! Ugyanis könnyen lehet, hogy nem más miatt kényszerülsz az út szélén várakozni, hanem te fogsz lerobbanni vagy elakadni a hóban. A meleg kabát, sapka és kesztyű mellett legyen nálad egy kisebb méretű lapát is; van az a hóesés, amikor a parkolóban utat kell ásni a keréknek…

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?