ÉLETMÓDI

Durván nehéz ez a rejtvény – te megfejted?

Szinte senki sem tudja megoldani ezt a fejtörőt.

Vajon mennyire vág az eszed? Úgy érzed, rajtad aztán nem fognak ki még a nehéz rejtvények sem? Itt a nagyszerű alkalom, hogy teszteld és kipróbáld magad! Ezek a feladványok trükkösek, nagy koncentrációt és igazi kreativitást igényelnek. Ugyanis nem csupán számokról és szikár matematikáról van szó. Sokkal inkább arról, hogy mennyire tudod használni a képzelőerőd, mennyire tudod előrántani tarsolyodból az éles logikát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Külön nehezíti a dolgodat, hogy mindkét feladatra mindössze 1-1 perced van.

Kezdődhet a játék? Íme az első feladvány! Találd ki, milyen szám szerepel a kérdőjel helyén!

Ha úgy érzed, szükséged volna egy kis segítségre, akkor számíthatsz ránk! Próbáld meg a számok számjegyeit különálló egységekként kezelni, melyekkel műveleteket is végrehajthatsz. Persze bizonyos szabályrendszer szerint...

Mit gondolsz, lehullhat a lepel a helyes megfejtésről?

Akkor mutatjuk, mi a megoldás, és azt is, hogy miért éppen az, ami. Nézd csak:

Most, hogy túlestél az első megmérettetésen, következzen egy újabb játék. A feladat itt is ugyanaz. A cél, hogy rájöjj, milyen számmal tudod helyettesíteni a kérdőjelet.

Súgni ismét tudunk egy keveset. Próbálj meg az egyenlet baloldalára valami olyan, ismétlődő műveletet képzelni, mely a megfelelő mederbe billenti a képletet.

És még egy apróság... Talán nem is biztos, hogy csupán egyetlen egyenlőségjelnek kell szerepelnie a gondolatmenetedben, mire az egyenletek végeredményéig jutsz.

Ha szeretnéd most már tisztán látni, mi a megfejtés, akkor nem csigázunk tovább, hanem mutatjuk. Nem csak a megoldást, hanem az odáig vezető utat is. Íme:

 

És ezeket olvastad már?