ÉLETMÓDI

Döbbenetes, mit láttak ma reggel 7 óra 40 perckor Budapesten, a Költő utcában

Az igencsak ritka jelenséget egy gyanútlan autós fotózta. Az biztos, hogy nem mindennap jön szembe az emberrel egy őz Budapesten...
címkék:
  • Szerző:

Valljuk be, nem mindennap jön szembe az emberrel egy őz Budapesten; a ritka látványra egy olvasónk figyelt fel, aki azonnal fényképezőgépet ragadott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az őz olyan otthonosan mozgott a terepen, hogy szinte biztos, hogy nem először vágott át a Költő utcán; akik ott laknak, láttak már csapást is a közelben. Mivel a Normafa nagyon közel van, így elő-előfordul, hogy a helyiek vadakkal találkoznak munkába menet: volt már, hogy rókát, vaddisznót fényképzetek.

Fotó: Ripost

Olvasónk elmondása szerint a lencsevégre kapott őz a régi Fonográf teniszklub mellett sétált; egyébként másodmagával, de a társát nem sikerült lencsevégre kapni.

Fotó: Ripost

Bár ritka látvány az őz Budapesten, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne járnának be a városba olykor: természetvédelmi területek közelében, erdők mellett gyakran merészkednek a lakott területekre. Érdemes az ilyen területek közelében a szokásosnál nagyobb körültekintéssel vezetni.

 

 

címkék:
És ezeket olvastad már?