ÉLETMÓDI

Döbbenetes fotók: a koronavírus-túlélő teste lényegében elsorvadt a betegségtől!

A fertőzésen átesett férfi azért osztotta meg a róla készült képeket, hogy a saját példáján keresztül mutassa meg, mennyire veszélyes a koronavírus.

A Kaliforniában élő, 43 éves Mike Schultz döbbenetes fotómontázst osztott meg a közösségi oldalán arról, hogy az új típusú koronavírus okozta Covid-19 nevű fertőző megbetegedés mennyire leépítette a szervezetét.

A kép baloldalán látható fotó bő egy hónappal azelőtt készült, hogy a vírus első tünetei jelentkeztek volna nála, a jobboldalon pedig a napokban, miután hivatalosan is gyógyultnak nyilvánították. A változás hátborzongató... A férfi majdnem 25 kilót fogyott, az arca látványosan beesett,az izmai pedig mintha elsorvadtak volna.

Az ápolóként dolgozó Mike Schultz körülbelül 2 hónappal ezelőtt kapta el a vírust, az első tünetek pedig hat hete jelentkeztek nála. Az életerős férfi évek óta napi rendszerességgel jár edzőterembe, mindig gondosan odafigyel a táplálkozására, és a saját bevallása szerint soha semmilyen betegségben nem szenvedett, pár apró megfázást leszámítva. Mindezek ellenére a SARS-CoV-2 egyik napról a másikra legyőzte az immunrendszerét, sőt, majdnem belehalt a fertőzősbe.

„Meg akarom mutatni, hogy ez bárkivel megtörhet. Nem számít, hogy fiatal vagy-e, vagy öreg, ahogy az sem, van-e alapbetegséged, vagy sem. Ez mindenkivel megtörténhet, ebben biztos vagyok. Én is azt hittem a betegség előtt, hogy én túl fiatal és egészséges vagyok ahhoz, hogy bajom essen. Ennél nem is tévedhettem volna nagyobbat. A betegség annyira legyengített, hogy a saját telefonomat sem tudtam felemelni, napokig csak a plafont bámultam és imádkoztam. Megrázó élmény volt. Mindenkit arra kérek, hogy tartsa be a korlátozó intézkedéseket, rendszeresen mosson kezet, és ne érintse meg az arcát fölöslegesen. Ez most a legfontosabb” – fogalmazott a közösségi oldalán Schultz, aki figyelem felhívás gyanánt tette közzé az „átváltozását” bemutató fotókat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?