DIÉTA

Stressze az életed? Kiderült, mit tilos enni

Mindenkinek ismerős a szituáció, amikor a kedvenc nasival próbálja elterelni a stresszes helyzetekről. Ám akad néhány dolog, aminek a fogyasztása különösen nem ajánlott, ugyanis igazából, többet ártanak, mint használnak.
címkék:
  • Szerző:

Sós ropogtatnivalók
Ropi, sósperec, sósmogyoró… A házibuliban is veszélyesek, mert ha az ember egyszer elkezdi majszolni őket, nem bírja abbahagyni, amíg el nem fogynak. A stresszes, nehéz időszakokra ez fokozottan igaz. Ráadásul hizlalnak, eltelítenek ám utána hirtelen leesik a vércukorszint és farkaséhes lesz az ember.

Édességek
Csoki, gumicukor, cukordrazsé… Ha az ember szomorú, vagy stresszes marékszám eszi a kedvenceit. De ez nem jó ötlet, mert a rengeteg cukor erősen megemeli a vércukorszintedet, majd gyorsan a mélybe is taszítják, ezért nem csak rosszkedvű, de még ingerült is leszel.

Kávé mérték nélkül
Ha kávéimádó vagy, akkor hajlamos lehetsz a szokásosnál több kávéval kompenzálni a nehézségeidet. Pedig pont az ellenkező hatást éred el vele, a koffein felpörgeti a szívverésed, ami nem túl hasznos, ha alapból ideges és feszült vagy. Ráadásul a túl sok kávétól még émelyegni is fogsz.

Fogyás 02

Fotó: Pixabay.com

Gyorskaja

Stresszes helyzetben jó ötletnek tűnhet beülni egy gyorsétterembe rendelni egy óriási menüt és annyit enni, amennyit csak bírsz, de ez mindenképpen kerülendő. A gyorsételek ugyanis a magas só- és zsírtartalmuk miatt elvonják a vizet a szervezettől és még a gyomrot is megterheli.

Alkohol
Biztos sokszor hallottad már, hogy az alkohol nem old meg semmit, bizony, a stresszt sem. Habár a mérsékelt vörösborfogyasztás még jót is tehet, stresszes helyzetben mégis jó, ha messziről kerülöd, hiszen fogyasztása megemeli a kortizol szintedet, ami kapcsolatban áll a stressz hormonnal.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?