ÉLETMÓDI

Botrány, amit az anyós művelt a szerencsétlen feleséggel

Szinte hihetetlen, hogyan volt képes erre.

Nagy felháborodást váltott ki a redditen egy harmincas nő története, aki egészen elkeseredetten mesélte el, hogyan viselkedik volt anyósa.

A nő már jó pár éve egyedül neveli lányát, aki most ért kiskamasz korba. Annak idején azért maradtak kettesben, mert a férj csalfának bizonyult, és sokadik félrelépése után a feleség már nem bírta tovább a megaláztatást, így inkább válást kezdeményezett.

Ekkor lányuk még csak 4 éves volt, nem nagyon értette, hogy mi történik a családdal, és nem is avatták be piszkos részletekbe, hanem igyekeztek úgy intézni a különvált életet, hogy minél kevesebb traumát okozzanak neki. Felváltva voltak a gyerekkel a szülők, akiknek sikerült viszonylag emberi módon kialakítaniuk a felügyeletet és kettejük viszonyát, így nagyjából harmóniát tapasztalt a gyermek is.

Csakhogy a volt férj egyre többször mondta le a közös programokat, egyre gyakrabban bújt ki a megbeszélt, gyerekkel töltött napok alól, ennek pedig az lett az eredménye, hogy a nő inkább hétvégi láthatásokat javasolt, nehogy még többet kelljen csalódnia kislányának.

Ez a megoldás mindenkinek megfelelt, kivéve egyetlen embert. Az anyóst. Hiszen így ő is kevesebbet látta unokáját, és ez egyáltalán nem tetszett neki. Sokszor tett epés megjegyzéseket volt menyének, és úgy tűnt, ennyiben ki is merül a dühe.

Néhány nappal ezelőtt viszont egy vita során azt vágta anyja fejéhez a most 13 éves lány, hogy ne szóljon rá a nő, mert amúgy is ő tehet a család szétbomlásáról, hiszen nem kellett volna megcsalnia az apukát.

Persze a nő hirtelen szinte szóhoz sem jutott. Annyit kérdezett csak, mégis honnan szedi ezt a lánya. És mint kiderült, az anyós beszélte ezzel tele a fejét.

Amellett, hogy nem igaz, még kifejezetten kártékony is ez a félrevezetés, anya és lánya között azóta feszült és szorongásokkal teli a kapcsolat. És ki tudja, miket terjeszthet még a bosszúszomjas volt anyós a nő háta mögött...

És ezeket olvastad már?