MEDICINA

Ezt árulja el személyiségedről a póz, ahogy alszol az ágyadban

Akár hiszed, akár nem, az alváspóz sok mindent elárul rólad! Különös kutatás készült a témában, melynek során nem csupán a pózt, de a személyiségjegyeket is vizsgálták...
  • Szerző:

Mindegy, milyen az alváspóz, mindenképpen árulkodik arról, milyen a személyiséged. Legalábbis ez derült ki abból a brit kutatásból, amiben 1000 embert figyeltek, hogyan alszanak, majd készítettek velük személyiségtesztet is. Az eredmény pedig döbbenetes lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rossz alvás 01

Az alváspóz dönti el, mennyire leszel reggel kipihent. Fotó: Pixabay.com

A magzatpóz a nők körében népszerű

Mindenki ismeri ezt a pózt: amikor az oldalán fekszik az alvó ember, és két térdét szinte a mellkasáig felhúzza. A kutatás adatai szerint döntő többségben a szebbik nem tagjai töltik így az éjszakát; a személyiség vizsgálatakor pedig kiderült, hogy közülük is azok, akik szégyellősek és érzékenyek.

Alvás 02

Fotó: Pixabay.com

Az oldalt fekvő alváspóz a leggyakoribb

Azok, akik előnyben részesítik az oldalt fekvést úgy, hogy mindkét karjukat kinyújtják, a vizsgálatok szerint nyitott, kedves személyiségek, akik vevők az új ötletekre is. Ugyanakkor enyhén gyanakvóak is, különösen új emberekkel szemben; nehéz a bizalmukba férkőzni. Az is kiderült, hogy az így alvók rettentő makacsok, és mindig ragaszkodnak a döntéseikhez.

Alvás 02

Fotó: Pixabay.com

Hason többnyire a férfiak alszanak

A legtöbb nő nem szeret a hasán aludni, hiszen a keblek miatt kényelmetlen; viszont egy másik kutatás szerint ha mégis megteszik, nagyobb eséllyel lesznek erotikus álmaik. A személyiségről is sokat elárul ez a póz: például azt, hogy aki így tölti az éjszakákat, az jó társasági ember, mindenkivel megtalálja a hangot, de ki nem állhatja, ha kritizálják őt.

Ilyen az ideális alváspóz

Mindenkinek más kényelmes, és az is biztos, hogy a tökéletes alvásnak a pozíción kívül sok más tényezője van. Szakértők szerint akkor alszol jó pozícióban, ha reggelre kelve nem fáj semmid, kipihent és friss vagy. Ha nem így van, akkor érdemes elalvás előtt kipróbálnod egy új pózt, és figyelni magadat reggel, hogy mennyire érzed magad kipihentnek. Ha pedig ébredéskor nincs semmi problémád, akkor teljesen felesleges azon aggódni, vajon hason- vagy hanyatt fekve egészségesebb-e aludni…

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?