ÉLETMÓDI

3+1 tuti tipp, hogy tudsz bejutni a lefagyott kocsiba

Ezekben a kemény mínuszokban, főleg ha eső is esett néhány órával korábban, tömegével fagynak be a kocsiajtók. Néhány hasznos megoldást alkalmazva azonban akadálytalanul indulhatunk útnak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A legtöbb autós érthető okokból nem szereti a telet. Az egész kocsit beboríthatja a hó, az ablakokra fagyhatnak az ablaktörlők, a zárak is befagyhatnak, az ajtók is befagyhatnak, az akkumulátor is lemerülhet. Ezek a hétköznapi problémák nagyon is ismerősek lehetnek azok számára, akik a szabad ég alatt parkolnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ám, hogy ne induljon rosszul a reggel és ne faggyunk meg mire kiolvasztjuk a kocsinkat, összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

1. Ne hagyd a kocsiban a jégoldó sprayt!

A téli vezetés együtt jár azzal, hogy eltávolítsuk a havat vagy a jeget az ablakokról. Ez általában több időt vesz igénybe, mint amennyire számítunk, így aztán rohanással kezdhetjük a napunkat. A leginkább bevett módszer ehhez, ha jégoldó spray-t használunk. Ez ma hajnalban is hasznos lehetett azok számára, akiknek bafegyott a kocsiajtajuk. A jégoldó ugyanis nemcsak a szélvédőre fújva hasznos, hanem úgy is, ha az ajtókerethez tartva fújjuk, így esélyünk van rá, hogy kinyílik az ajtó. Ehhez azonban nagyon fontos, hogy ne csak a csomagtartóban tartsuk ezeket az elengedhetetlen téli eszközöket, hanem a lakásunkban is.

2. Erős műanyagzacskóba öntött forró víz csodákra képes

Ha gőzölgő forró vizet öntünk egy zacskóba, akkor a hő hatására hamar kiolvaszthatjuk a befagyott ajtót. Hosszabb ideig odatartva a befagyott zárhoz szintén könnyű megoldást nyújt, hogy bejusson autónkba.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

3. Hajszárítóval a legegyszerűbb

Igaz nem a legolcsóbb, de ha beszerzünk egy vezeték nélküli hajszárítót, azzal pillanatok alatt felolvaszthatjuk a kocsink ajtajait, szélvédőjét és a zárját is. Ezzel megóvhatjuk saját magunkat olyan kellemetlen pillanatoktól, mint amikor beletörik a kulcs a zárba, vagy éppen elkésünk a munkahelyünkről.

+1 a legjobb a megelőzés

Már a mínuszok előtt gondoskodhatunk arról, hogy a legnagyobb hidegben is bejussunk a kocsinkba. Ehhez az ajtóknál lévő szigetelő gumikat fújjuk be szilikon spray-vel. A szilikon spray használatával a gumi alkatrészek nem lesznek törékenyek és nem ragadnak be. A zárra pedig a WD-40 univerzális spray a legjobb megoldás, ami meggátolja a befagyást.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?