Létrehozva: 2022.10.19.

Telefontok körkép: milyet válasszak? (x)

Ha vásároltál egy jó telefont, ami minden igényedet kielégíti, alapvető, hogy szeretnéd, hogy minél tovább megfelelően működjön. A legtöbb telefont nem azért cserélik le, mert elromlik, hanem azért, mert valamilyen külső hatásra összetörik. Egy jó telefontok azonban megvédheti.

Szerző Ripost

Legyünk őszinték, a telefonokat nem nehéz leejteni, véletlenül odacsapni valahová, nekiütközni velük valaminek, összenyomni a zsebünkben. Egy olyan tárgy, ami minden nap szinte minden percében nálunk van, nagyon sok veszélynek van kitéve. Sokat tehetünk ugyanakkor a védelmében, ha telefontokot használunk.

 

 

 

Milyen egy jó telefontok?

A telefontok kiválasztása majdnem ugyanolyan fontos, mint a megfelelő telefon megtalálása. Ha telefonból már megvan az igazi, akkor mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy vigyázz rá. Amikor telefontokot választasz, az első, amit figyelembe veszel, a telefonod pontos típusa, hiszen ehhez passzoló tokra lesz szükséged. Emellett azonban még számos paramétert kell szem előtt tartanod, hogy olyan telefontokot használj, ami a telód számára biztonságos, neked pedig az egyéb igényeidet is kielégíti.

Műanyag, szilikon, bőr?

A jó hír, hogy a telefontok anyagát tekintve nincsenek komoly kritériumok, ugyanis szinte bármi megfelel, ami egy védőréteggel vonja be a készülékedet. Legjobbak azonban a bőrből, valamint a szilikonból készült telefontokok. Ezeken kívül más fajtákat is találni, és azok is biztosítanak egy plusz védelmet, azonban nem árt vele tisztában lenni, hogy egy műanyag tok például sokkal sérülékenyebb, mint egy szilikon: előbbi könnyen eltörhet egy leejtés során, és akkor többé már a telefont sem védi olyan hatékonyan, míg a szilikontokkal ez aligha fog megtörténni.

Milyen legyen a telefontok kialakítása?

Biztonsági szempontból a legjobb, ha a telefontok a lehető legnagyobb felületen takarja a telefonodat. Ilyen szempontból a flip tokok tökéletes megoldást biztosítanak, hiszen ezek gyakorlatilag teljesen befedik az egész készüléket, nincs gyenge pont, ahol könnyebben sérülhetnek.

Mindemellett a szilikontokok is tökéletesen megfelelnek a célnak, ezeket viszont nem árt egy jó erős üvegfóliával is kiegészíteni, hogy a kijelzőt is védjük valamivel. Habár a tok többnyire kicsit magasabb, mint maga a telefon, így a kijelzőnek is biztosít némi védelmet, ez önmagában nem elegendő, ezért van szükség a kijelzőfóliára. Utóbbi nem mellesleg a karcolódások és a mindennapi használatból eredő apró sérülések ellen is védi a telefont, így nagymértékben hozzájárul az állaga megóvásához.

Mik a saját preferenciáid?

Az általános feltételek áttekintése után nem árt azt is alaposan átgondolni, hogy a saját preferenciáid mik. Azoknak, akik a lehető legegyszerűbb megoldást szeretik, valószínűleg a szilikontok lesz a befutó. Nagyon sokan kedvelik ugyanakkor a flip tokokat, amik, ahogy már említettük, teljesen takarják a telefont, emellett elegánsabbá is teszik azt.

Egy flip tokkal a telefont úgy tudod kinyitni, akár egy noteszt. Azonban a flip tokok sem egyformák: vannak olyanok, amik oldalra nyílnak, mások lefelé vagy fölfelé. Természetesen az egyéni ízléstől függ, hogy ezek közül melyiket választod. A flip tokoknak lehetnek egyéb funkcióik is, például kártyatartó rekeszek, esetleg olyan kialakításúak is elérhetőek, amik segítségével ki lehet támasztani a telefont. A flip tokok lehetnek patentosak, mágneszárasak (ez a leggyakoribb) vagy akár tépőzárasak is.

Az esztétikai kérdések

Természetesen mindegyik típusú telefontok a szivárvány minden színében elérhető, ezért könnyen választhatsz az ízlésednek megfelelő árnyalatot. Bár ez csak esztétikai előny, azért mégis megemlítenénk, hogy a tokok segítenek abban, hogy a telefonodat személyesebbé tedd, jobban az ízlésedre szabd. Mivel nagyon széles a kínálat, mind színek, mind kialakítás vagy minta terén, egészen biztosan találsz majd olyat, ami az igényeidet is kielégíti és még tetszik is – mindemellett abban is biztos lehetsz, hogy mindent megtettél a telefonod védelméért!

(X)

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem sokat takar Wolf Kati melleiből a mélyen dekoltált ruha

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!