RETRO RÁDIÓ

3 isteni bográcsétel, ha nem gulyást akarsz enni

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 08. 14. 14:00

Nagy buli a hétvégi bográcsolás, nagyon jó móka a családdal és a haverokkal is. Íme három recept, ami kihagyhatatlan a nyáron!

Mindig nagyon jó program hétvégére, amikor összejön a család, vagy a haverokkal a kerben előkerül a bogrács. Szuper egyszerű ételeket dobhattok össze, de választhattok kicsit bonyolultabban elkészíthető,de isteni ízeket. Mi most három recepttel készültünk nektek, ne hagyjátok ki! 

1. Bográcsos halászlé

Traditional,Hungarian,Fish,Soup,In,A,Small,Red,Kettle
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg konyhakész ponty szeletelve
  • 50 dkg ikra
  • 25 dkg halzsír
  • 2 ek halsűrítmény
  • 2 db halászlékocka
  • 2 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 tk tört chilipaprika
  • 1 ek zsír
  • 0,5 dl jó minőségű vörösbor
  • 2 ek pirospaprika

Így készítsd el:

  1. Tedd a zsírt és a halzsírt a bográcsba, valamint a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Párold egy kicsit majd tegyél bele sót, borsot, és szórd meg a pirospaprika felével.
  2. Öntsd fel 1 dl vízzel, hagyd felforrni, és süsd zsírjára, így a paprika megtartja szép piros színét.
  3. Vedd le a tűzről, add hozzá a besózott halszeleteket, az ikrát, a paradicsomot és a paprikát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, öntsd hozzá a bort. Add hozzá a sűrítményt és a halászlékockát. Forrald fel ismét, szórd rá a maradék piros paprikát, lassú tűzön forrald, a bográcsot pedig csak rázogasd közben. Kb. 20 perc alatt megfő.

Friss kenyér isteni hozzá! 

Jó étvágyat!

2. Lecsó bográcsban

Traditional,Hungarian,Letcho,(lecsó),With,Sausage
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 kg vöröshagyma
  • 3 ek napraforgó olaj

Így készítsd el:

  1. Kockázd fel a hagymát és a paradicsomot. A paprikát vágd fel karikákra. ( vegyél piros és sárga paprikát is a piacon )
  2. Tegyél egy kis olajat a bográcsba, a szalonnát süsd üvegesre. Add hozzá az apróra vágott hagymát és pár percig fonnyaszd. 
  3. Ezután a paprikát és a paradicsomot is tedd bele. Addig főzd,amíg a paprika meg nem puhul. Sózd ízlés szerint.
  4. Természetesen kolbásszal is készítheted! 

Jó étvágyat!

3. Paprikás krumpli

Hungarian,Specialty,"paprikăˇs,Krumpli".,Homemade,Vegetarian,And,Vegan,Potato,Dish
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 kg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 1 szál szárazkolbász
  • 2 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • pirospaprika
  • bors

Így készítsd el:

  1. Kockázd fel a szalonnát, pirítsd le. Dobd rá a az apróra vágott hagymát, és fonnyaszd üvegesre. Tedd hozzá a felkarikázott szárazkolbászt, pirítsd pár percig, majd húzd le a tűzről.
  2. Keverd hozzá a pirospaprikát, tedd bele a karikára vágott krumplit, az apróra vágott paradicsomot és a paprikát.
  3. Tedd vissza a tűzre. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd, borsózd és kevergetés nélkül főzd meg.
  4. Nokedlivel, tarhonyával vagy friss kenyérrel tálalhatod.
    Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.