ÉLETMÓDI

Szerző Sors Edina

2 hónapja

Így tisztítsd a vágódeszkát a nyári forróságban

Olcsó és szuper trükk a nyári melegben! Így lesz hosszú életű a kedvenc vágódeszkád.

Szerző Sors Edina

A vágódeszka tisztítása nagyon fontos. Nem elég felületesen elmosogatni, hiszen ha nem alaposan tisztítod meg, akkor fertőzések melegágya lehet.  Pláne húsok után! Sokan épp az egyszerűbb tisztíthatóság miatt műanyag deszkát használnak, de a háziasszonyok többsége még mindig a klasszikus, fa verzióra esküszik. Ennek pórusaiban azonban könnyebben megtelepedhetnek a szennyeződések és a kellemetlen szagok is. Ha ezt tapasztalod, óriási hiba betenni a mosogatógépbe a deszkát. A fa ugyan tiszta lesz, de vetemedik, sőt szétreped a mosogatógépben. Az alábbi természetes trükk viszont tökéletes tisztaságot eredményez: fertőzésmentes és higiénikus lesz vágódeszkád.

Vágódeszka

Olcsó és szuper megoldás

Szórj 2 evőkanál sót és 1 evőkanál citromsavat a szennyezett vágódeszkára. Kevés vízzel pépesítsd az elegyet. Majd egy erős súrolókefével dörzsöld át a deszka felületét, öblítsd le és hagyd megszáradni. Így megszabadulsz a szagoktól és a szennyeződésektől és a deszka felületéről eltűnik a zsíros érzet.

Vágódeszka

Kombináld, variáld!

Az is nagyon hatásos, ha egy kis tálba forró vizet öntesz, raksz bele egy kanál sót és belefacsarsz egy kis citromot. Ezzel a péppel alaposan dörgöld át a vágódeszkát. Nem csak tisztítja, de fertőtleníti is a felületet, ráadásul kellemes illatot eredményez. Természetesen az is jó megoldás lehet, ha sót és szódabikarbónát keversz össze vízzel. 

Tipp:

Legyen több vágódeszkád! Ha szeretnéd, hogy teljes legyen a higiénia, tarts legalább kettőt otthon belőle, attól függően, hogy mire szeretnéd használni. Legyen egy a halaknak, húsoknak, egy másik külön pedig a zöldségeknek. Kenyérnek is érdemes saját vágódeszkát rendszeresíteni. A vágás során keletkezett felületi sérülések közé befolyhat a gyümölcs, vagy a hús leve. Ezért jobb, ha eleve több vágódeszkát tartasz.

 

 

 

 

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!