Létrehozva: 2022.07.10.

Így tedd el télire a paradicsomot, ha imádod az olasz ízeket

Told a paradicsomot a sütőbe, így tedd el télire! Szuper receptet mutatunk, ezt neked is ismerni kell!

Szerző Sors Edina

Hamarosan tele lesz a kerted ízletes paradicsomokkal. Készítsd el ezt az isteni finomságot, és tegyél el belőle télire. Szuper lesz elővenni a kamrából vagy a hűtőből a hidegben. Salátához, előételnek, vagy piritóssal is fantasztikus választás. Mutatujuk a receptet.

Paradicsom télire

Paradicsom
Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 5 kg paradicsom
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 2 fej fokhagyma

 

Így készítsd el:

  1. Mosd meg és vágd ketté a paradicsomokat. Tegyél egy tepsibe sütőpapírt és a paradicsomokat helyezd rá.
  2. Sózd, szórj rá kakukkfüvet, rozmaringot, de választhatod csak az egyiket is, ízlésed szerint.
  3. 200 C fokra előmelegített sütőben süsd meg 1 órán át.
  4. Tisztítsd meg a fokhagymát, majd  apróra vágd fel.
  5. Steril üvegekbe helyezz alulra egy kanál fokhagymát, majd szórj rá a rozmaringból, kakukkfűből, utána helyezz rá a meleg paradicsomokból. Használj ételfogót.  Az üveg felénél ismét helyezz bele fokhagymát, fűszert és ismét jöhetnek a paradicsomok. Így rétegezd. A tetejére helyezz fokhagymát és a fűszereket.
  6. 4,5 dl befőttes üvegekbe önts hozzá nagyjából 30 ml olívaolajat.Tedd rá a fedőt és fordítsd a teli üvegeket a fejükre. Hagyd így állni őket 10 órán át vagy egy teljes éjszakára. Tárolhatod hűtőszekrényben, vagy a spájzban.

Télen dióval is ízesítheted, pirítósra, salátákhoz kiváló választás.

Paradicsom
Fotó: youtube

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek