RETRO RÁDIÓ

Így tedd el télire a paradicsomot, ha imádod az olasz ízeket

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 07. 10. 18:00

Told a paradicsomot a sütőbe, így tedd el télire! Szuper receptet mutatunk, ezt neked is ismerni kell!

Hamarosan tele lesz a kerted ízletes paradicsomokkal. Készítsd el ezt az isteni finomságot, és tegyél el belőle télire. Szuper lesz elővenni a kamrából vagy a hűtőből a hidegben. Salátához, előételnek, vagy piritóssal is fantasztikus választás. Mutatujuk a receptet.

Paradicsom télire

Paradicsom
Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 5 kg paradicsom
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 2 fej fokhagyma

 

Így készítsd el:

  1. Mosd meg és vágd ketté a paradicsomokat. Tegyél egy tepsibe sütőpapírt és a paradicsomokat helyezd rá.
  2. Sózd, szórj rá kakukkfüvet, rozmaringot, de választhatod csak az egyiket is, ízlésed szerint.
  3. 200 C fokra előmelegített sütőben süsd meg 1 órán át.
  4. Tisztítsd meg a fokhagymát, majd  apróra vágd fel.
  5. Steril üvegekbe helyezz alulra egy kanál fokhagymát, majd szórj rá a rozmaringból, kakukkfűből, utána helyezz rá a meleg paradicsomokból. Használj ételfogót.  Az üveg felénél ismét helyezz bele fokhagymát, fűszert és ismét jöhetnek a paradicsomok. Így rétegezd. A tetejére helyezz fokhagymát és a fűszereket.
  6. 4,5 dl befőttes üvegekbe önts hozzá nagyjából 30 ml olívaolajat.Tedd rá a fedőt és fordítsd a teli üvegeket a fejükre. Hagyd így állni őket 10 órán át vagy egy teljes éjszakára. Tárolhatod hűtőszekrényben, vagy a spájzban.

Télen dióval is ízesítheted, pirítósra, salátákhoz kiváló választás.

Paradicsom
Fotó: youtube

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.