Hamarosan tele lesz a kerted ízletes paradicsomokkal. Készítsd el ezt az isteni finomságot, és tegyél el belőle télire. Szuper lesz elővenni a kamrából vagy a hűtőből a hidegben. Salátához, előételnek, vagy piritóssal is fantasztikus választás. Mutatujuk a receptet.
Paradicsom télire
Hozzávalók:
5 kg paradicsom
só
olívaolaj
kakukkfű
rozmaring
2 fej fokhagyma
Így készítsd el:
Mosd meg és vágd ketté a paradicsomokat. Tegyél egy tepsibe sütőpapírt és a paradicsomokat helyezd rá.
Sózd, szórj rá kakukkfüvet, rozmaringot, de választhatod csak az egyiket is, ízlésed szerint.
200 C fokra előmelegített sütőben süsd meg 1 órán át.
Tisztítsd meg a fokhagymát, majd apróra vágd fel.
Steril üvegekbe helyezz alulra egy kanál fokhagymát, majd szórj rá a rozmaringból, kakukkfűből, utána helyezz rá a meleg paradicsomokból. Használj ételfogót. Az üveg felénél ismét helyezz bele fokhagymát, fűszert és ismét jöhetnek a paradicsomok. Így rétegezd. A tetejére helyezz fokhagymát és a fűszereket.
4,5 dl befőttes üvegekbe önts hozzá nagyjából 30 ml olívaolajat.Tedd rá a fedőt és fordítsd a teli üvegeket a fejükre. Hagyd így állni őket 10 órán át vagy egy teljes éjszakára. Tárolhatod hűtőszekrényben, vagy a spájzban.
Télen dióval is ízesítheted, pirítósra, salátákhoz kiváló választás.