Létrehozva: 2022.06.20.

6 izgalmas magyarországi nyaralóhely, ahol még augusztusban sincs tömeg

Most olyan úticélokat gyűjtöttünk össze, amelyek kevésbé ismertek, így nyáron sem lehet tömegturizmusra számítani ezeken a helyeken.

A várakozásoknak megfelelően idén nyáron is erős a belföldi turizmus, sokan választják azt a lehetőséget, hogy külföldi nyaralás helyett inkább kis hazánk szépségeit fedezzék fel. A Balaton környéke és a Velencei-tó vonzáskörzete a legkedveltebb úticélok, emellett a Duna és Tisza mentén is csodás kikapcsolódási lehetőségeket találhatunk. 


Tamási Vadaspark

A 20 hektáros, különleges hangulatot árasztó vadaspark megálmodói az erdei környezet és a benne élő állatvilág megismertetését tűzték ki célul minden korosztálynak. Területén földbe süllyesztett, speciális üveggel ellátott leskunyhók kerültek kialakításra, ahonnan a látogatók észrevétlenül figyelhetik meg az itt élő vadállományt: muflonokat, vaddisznókat, gím- és dámszarvasokat. A közelben lévő parkerdőt is érdemes felkeresni, végigmenni az érdekes tanösvényen és a végén található Miklósvári kilátóból megcsodálni a tolnai táj varázsát.

Körös-toroki partfürdő

Egy igazi tengerparti hangulatot árasztó szabadstrand található Csongrád mellett, a Körös torkolatánál. Gyönyörű, homokos föveny várja a fürödni vágyókat, ráadásul a Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Terület is itt kezdődik, ahol nagy kirándulásokat, kenutúrákat is lehet tenni. A Körös-toroki Partfürdő kisgyermekkel is kiváló úti cél, mert lassan mélyül a partja. Minden megtalálható a helyszínen, ami a csak a fürdőzők kényelmét szolgálja: röplabdapálya, játszótér, vízibicikli-, csónakkölcsönzés, öltöző, Wi-Fi és büfék is találhatóak a szabadstrand területén.

Folly Arborétum

Különleges magánbirtok van a Folly család birtokában, ma már a negyedik generáció gondozza a birtokot, amely a Balaton északi partján, Badacsonyörsön található. Ez a káprázatos növénykert, amely egész évben nyitva tart és közel 5 hektáros területen helyezkedik el, a Balaton valóságos édenkertje. Igazi ritkaságszámba megy, hogy itt a világ mind a 25-féle ciprusfaja megtalálható, de Európában elsőként telepítettek ide például Kaliforniában őshonos fenyőfajtákat is. Az arborétum legmagasabb pontján egy kilátó kapott helyet, ahonnan gyönyörűen látni a Balatont és a tanúhegyeket is. A család borászatot is működtet, új éttermükben és grillteraszukon a nagyokat bor-, a kicsiket szörpkóstoló várja, valamint egy igazán egyedi, fából készült játszótér.

Tiszanána megújult strandja és kikötője

Tiszanánán megújult a strand, így a település a Tisza-tó egyik kiemelt turisztikai célpontjává vált. Megújultak a sétautak és a gyaloghidak, iszapkotrással és tereprendezéssel pedig a strand vízminőségét is javították, ezért a nyári hőségben mindenképp érdemes felkeresni ezt a szép, árnyas-ligetes vízpartot. Tiszanána kikötője a Tisza-tó egyik legszebb létesítménye, mely szintén megújult, és a folyó fő medre mellett, de attól kis csatornákkal elválasztva található. Csodálatos hajózásra van lehetőség az élő és holt Tisza találkozásánál, a kis szigetek, és a nagy tavak látványa varázslatos. Túrázók és kerékpározók is megtalálják itt a számításukat, mert a környéken rengeteg a látnivaló.

A Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark

Ópusztaszeren várja természet és kalandszerető vendégeit a Csillagösvény Öko Élménypark. A Nemzeti Történeti Emlékpark mellett található, különlegessége, hogy hatalmas útvesztő várja az ide érkezőket. A Közép-Európában egyedülálló labirintus a környéken fellelhető természetes alapanyagokból épült fel. Európa legnagyobb sövénylabirintusát még műholdakról is látni, a legendás Csodaszarvast mintázza. A kisebbek az egyedi összeállítású homokgyárat, a népi játékokat, óriási játszóteret, a nagyobbak logikai feladványokat és a sövénylabirintust próbálhatják ki, melyet a magyar történelem, földrajz, élővilág érdekes, játékos módon történő megismertetése tesz izgalmassá.

Körösvölgyi Állatpark

A Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Körösvölgyi Állatpark egy 2 és fél kilométeres sétány mentén közel 50 madár-, emlős-, hal- és hüllőfaj várja az idelátogatókat. Egy gyönyörű holtág ölelésében, évszázados fák alatt lehet megtekinteni a madár- és ragadozóházakat, fő attrakció az európai bölény és a jávorszarvas, de a rejtett életmódot folytató nyest, borz, aranysakál és uhu is testközelből látható. A látogatóközpontban egy 7000 literes akvárium vár az érdeklődőkre, a kicsikre játszótér, a felnőttekre büfé vár a kirándulás végén. Bicikli vagy kenu is bérelhető, akár túravezetéssel is.



 



 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

metropol.hu

Harry herceg nem találkozhat Katalinnal, nagybeteg sógornőjével

hirtv.hu

"Sírjál, majd elmegy a tejed!", reagált Magyar Péter, amikor Varga Judit kétségbeesésében sírt

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!