Globális békeindex: a világ épp a vesztébe rohan, de Magyarország a béke szigete

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2021.10.26.

Korhűen öltözött dögös csajok pózoltak: kiderült, ki a legszebb magyar pin-up girl

Pin-up girl szépségversenyt tartottak nemrég Budapesten, a híres veteránautó találkozóval egybekötve. Mondanunk sem kell, hatalmas sikert arattak a lányok…

 

Talán nem mindenki ismeri a pin-up girl kifejezést, ezért gyorsan az elején tisztázzuk. Az 1940-es években egy amerikai hetilap szerkesztője elhatározta, hogy minden egyes lapszám címoldalára egy-egy csinos, vonzó, sőt, szexi hölgy képét fogja rakni. A szerkesztő arra gondolt, hogy a címlapfotókat az olvasók így kirakhatják majd a falra. Pin-up annyit tesz: kiszögezni.

Fotó: SASS ISTVÁN ÉS VÍGH SÁNDOR

 

Egy amerikai címlappal indult az őrület…

A dekoratív címlaplányok valóban a falon landoltak, és a „pin-up girl” kifejezés lett a 20. század Amerikájának egyik nyelvújító gyöngyszeme. Az nagyon gyorsan kiderült, hogy mik az igazi pin-up girl ismérvei: karcsú derék, látványos domborulatok, csinos öltözet, magassarkú cipő, hosszú szempillák, rúzs és a szinte kötelező hatalmas mosoly… A kultusz 1941-ben a Life magazin – és az amerikai katonai barakkok -elsőszámú címlaplányával, Dorothy Lamourral kezdődött. Vera Lynn lett a brit haderők szíve hölgye, Betty Grable pedig az amerikai hadseregé. De mi magyarok is átvettük a stílust, saját pin-up sztárunk Bánky Vilma színésznő volt, aki még a hollywoodi hírességek sétányán is csillagot kapott...

Fotó: Getty Images

A háborús években nagyobb szükség volt a csini pin-up lányokra, mint valaha. De nehéz időket írtunk, érthető módon nem mindig volt egyszerű összeállítani a címlapra esélyes igényes szetteket. Szerencsére a grafikusok elképesztő lelkesedéssel és fantáziadúsan ültették át a műfaj lényegét rajzlapra…

Fotó: Shutterstock

 

Budapesten villantottak a lányok

 

Old timer autók mellett érvényesülnek igazán a pin-up stílusba öltözött lányok.

De térjünk csak vissza Magyarországra, egész pontosan a Vasúttörténeti Parkba, ahol a már említett nagyszabású Oldtimer autós találkozót tartották. Szépek voltak a kocsik persze, de azért be kell vallani, nagyon sokan a meghirdetett pin-up girl szépségversenyre fenték a fogukat.

Fantasztikus hangulatban telt a fotózással teli nap... Fotó: SASS ISTVÁN ÉS VÍGH SÁNDOR

A vasárnapi megmérettetésre összesen 11 lány szedte össze a bátorságát, illetve a korhű kellékeket. A versenyzők egy öltözőben gyülekeztek, de a gyors regisztrációt követően megszeppenni sem volt idejük, pontban 12 órakor megkezdődött a felhajtás.

Akinek ilyen szexin szalutálnak, az bizony fogadjon szót! Fotó: SASS ISTVÁN ÉS VÍGH SÁNDOR

A lányokat ekkor két csapatra osztották: ki az old-timer autókhoz, ki pedig a régi gőzmozdonyhoz vonult fotózásra, azzal, hogy később majd cserélnek.

 

Merész a stílus, de szabadságot ad

Noha meghirdetett verseny volt a budapesti pin-up show, valójában inkább egy jó bulinak tűnt. A lányok csacsogtak, nevetgéltek, igazán jól érezték magukat. „Szinte azonnal egy hullámhosszra kerültünk, hisz aki ide keveredik, nagy valószínűséggel hasonló érdeklődésű, mint én. Csak mosolyt láttam az arcokon, pedig épp csípős hideg volt. A banda másik fele az autóknál pózolt először, mi a vonatoknál kezdtünk.

Magyar pin-up lányok ol timer vasúti vagonon: Forray Nárcisz, Varga Ágnes Julianna, Szaluter Tünde, Gyetvai Beatrix Anna, Weszely Imola „Imádjuk a színeket, a testhez simuló de elegáns darabokat, a pörgős szoknyát. Az autókban a kifinomult formát, krómot, benzingőzt, kényelmet, csillogást!” Fotó: SASS ISTVÁN ÉS VÍGH SÁNDOR

A 411-es Truman Gőzmozdony Alapítványnak köszönhetően full gőzt kaptunk a sikeres fotózáshoz, amit mindvégig nagyon élveztük. Ebéd után végre mi is a régi autócsodákhoz kerültünk, ahhhh… igazi élmény volt. Én Cadillac, Buick, Chevrolet, hot rod párti vagyok, de a millitary járművek is lázba hoznak”- idézi fel a nagy nap eseményeit Bródán Zsanett, aki nagy meglepetésére végül első helyezett lett.

Az első helyezett Bródán Zsanett lett, aki korhű és stílusban passzoló ruhát varratott az alkalomra. „Anyukám párja gyűjtő volt, engem 15 évesen varázsolt el ez a világ. 18 évesen tudatosult, hogy a régi autók iránti vonzalmam nem múlik el…” Fotó: SASS ISTVÁN ÉS VÍGH SÁNDOR

„Fantasztikus képek készültek minden egyes pin-up lányról! De, amikor meghallottam a nevemet, hogy én lettem az első, könnybe lábadt a szemem...Köszönöm szépen az élményt!”

Fotó: SASS ISTVÁN ÉS VÍGH SÁNDOR

 

Jó nőnek lenni egy ilyen csodavilágban! Fotó: SASS ISTVÁN ÉS VÍGH SÁNDOR „Kevesen vagyunk pin-up-osok manapság, pedig ez egy igazán figyelemreméltó stílusirányzat, mely számomra az igazi szabadságérzést jelenti„ – magyarázza mosolyogva a győztes. S hogy milyen ez a stílus? ”Színes, vidám, vibráló és meghatározó szerepet kapnak benne a nőies vonalak, amit egyszerűen imádok. Szeretem a hozzá passzoló egyebeket is, így a rock’n roll-t és az oldtimer autók karakterét. Hogy ezeknek a régi batároknak a krómfelületei még isten igazából tudnak csillogni! Tetszik a pin-up hajviselet és a smink, illetve a stílushoz passzoló öltözék. Jó nőnek lenni egy ilyen csodavilágban! , remélem, még lesz alkalmam viselni.”

(A zsűri két tagja Horváth Petra és Sebők Nikoletta, korábbi versenygyőztes pin-up lány volt.)

 

 

 

 

origo.hu

Több tízezer magyar autósnak kell lecserélnie a rendszámát

ripost.hu

Ízléstelen? Durva kritika érte a várandós Kulcsár Edinát

borsonline.hu

„Nehéz szavakba önteni mit érzek” – szívszorító sorokkal jelentkezett Liptai Claudia

vg.hu

Gyengült a forint reggelre

ripost.hu

Ez a kvíz garantáltan sokakon kifog: te ismered még ezeket a régi szavakat?

vg.hu

Beborul az ég Zelenszkij felett

ripost.hu

Nagy a baj: ismét műteni kell Sydney van den Bosch-t

mindmegette.hu

Ide menj a friss barackért, itt az országos Szedd magad lista

ripost.hu

Vadon Jani után újabb ember távozik Balázséktól? "Finoman, csendben eltüntették Julit?"

ripost.hu

„Kérlek, imádkozzatok!” – drámai üzenet Michael Schumacher lányától

ripost.hu

Mindent elsöpör a szerelem: ezekre a csillagjegyekre júliusban boldogság vár

ripost.hu

Erre Marco Rossi sem számított, menekülniük kellett az edzésen - Fotók

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Kiderült az igazság, ezért imádják annyira a nők a szakállas pasikat

ÉLETMÓDI

Tudtad? Ezért okozhat halált egyetlen méhcsípés is

ÉLETMÓDI

Tízezreket spórolhatsz az esküvő költségein, ha betartod ezeket a trükköket

ÉLETMÓDI

Hihetetlen, mit varázsolt használt bútorból a magyar anyuka

ÉLETMÓDI

Ezekből a könyvekből mind tanulhatsz valamit

ÉLETMÓDI

100 dollárt kérnek ezért a farmerért, nincs is anyaga!

ÉLETMÓDI

Így alszanak újabban a japán házaspárok: ezt teszi a feleség, ezt teszi a férj

ÉLETMÓDI

Igazi rekord! 53 kilót fogyott Dorottya! Ez a titkos módszere!